петък, 24 октомври 2014 г.


Пачуърк от чувства
Отговорният редактор на отдел „Стил” във вестник „Преса” издаде любовните истории на известни българи в книгата "Шепот от стари дантели"



 

„Пачуърк от чувства” – така отговорният редактор на отдел „Стил” във вестник „Преса” Магдалена Гигова нарича 43-те любовни истории на известни българи, които е събрала в книгата си „Шепот от стари дантели”. Събирала ги е от късчета любов, описани в спомени, интервюта, статии, мемоари, книги, прашни клюки и не малко лични срещи.

От историите, вече публикувани във вестник „Преса”, с изненада научаваме, че някои от класиците, които сме свикнали да ни гледат строго от учебниците по история, музика или литература, са били големи палавници, а други – отчаяни романтици. 

Дядо Петко Славейков, например, е водел двойнствен живот. Имал е жена с осем деца в Трявна, но любовта му е била племенницата на Раковски – Катерина, с която живеел като със съпруга в Цариград. Банкерът Атанас Буров пък зарязва пред олтара любимата си, напуска поста на заместник председател на Народното събрание, за да се бие в Балканската война и чак след това се жени. А съпругата на Богдан Филов извикала в Народния съд „Разстреляйте ме заедно с него!”

Премиерата на книгата в „Бедрум премиум клуб” бе открита с красивото изпълнение на българо-грузинския дует Назар и Нино. Кулминацията на вечерта обаче бе бодиартът на Иван Яхнаджиев върху тялото на бизнесдамата и световна шампионка на 100 метра за ветерани Мерлин Арнаудова. Тя блесна на подуима, не само заобиколена от десетките искрящи фойерверки на „Огнена хризантема”, но и с вградената в прическата й книга! Балерините на „Бедрум” също допълваха усещането за любов, изпълнявайки сцени от „Мулен Руж”. 

Над 200 приятели на авторката се бяха събрали за да отбележат вълнуващото събитие. Сред тях бяха издателката на книгата Светлана Тилкова-Алена със съпруга си Андрей, първият зам.-главен редактор на „Преса” Валерия Велева, писателят Димитър Шумналиев, д-р Ангел Енчев, актрисата Евелина Борисова, радващата се на свободата си след „ВИП брадър” Ива Екимова, радио и тв водещата Ива Дойчинова, Лейди Свят Цвети Разложка, носителките на короната на „Мисис България” Паолина Петракиева, Елена Караколева и Роси Стойчева, първата „Мисис Баба” Капка Амзина,  продуцентът на конкурси за красота Меги Савова, водещият Драго Драганов, дизайнерката София Борисова, собственикът на „Квят” Павел Цветков и съпругата му Едита, Слава Рачева„Педя човек, лакът брада”, Венци Мартинов, Катя Близнакова и много други.

През цялата вечер звучеше музика от албумите „Пауър ъф майнд” и „Май кайнд ъф ловин”, създадени от спонсора на книгата д-р Милен Врабевски. Основателят на фондация „Българска памет”, известна с родолюбивите си начинания, пише музика, направила впечатление на световни звезди до степен да се съгласят да я изпълнят. Първият албум е записан от Джон Лоутън от „Юрая хийп”, а вторият – от Саймън Филипс и Джоузеф Уилямс от група „Тото”. За качествените напитки се погрижиха „Балкан импорт” и „Авенди”, а първите 10 купили „Шепот от стари дантели” получиха ваучери от център за лазерна епилация „Версус” за безплатна процедура и голямо намаление.   

Магдалена Гигова е посветила книгата си на половинката си Николай, с когото са заедно от 30 години!

 



Няма коментари:

Бляскавата церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ на 16-ти май по БНТ

  Бляскавата церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ на 16-ти май по БНТ   Двама президенти, министри и холивудски з...