неделя, 4 август 2013 г.

Камелия и Кирил Ефремов, водещи на „Мис България 2013“


Камелия и Кирил Ефремов, водещи на „Мис България 2013“

След шоуто и ние правим партия!

Магдалена ГИГОВА
 
 
- Кириле, съзнаваш ли, че си обект на системна завист?

Кирил: Защо?

  • Как защо? Кой мъж не иска да е заобиколен от 18 красавици и да си партнира с най-успешно продаваната корица на „Плейбой“?

Кирил: И какво от това? Ти знаеш ли, че и аз се снимах за това списание и в момента тиражът е двоен! Така че кой е с най-продаваната корица, ще разберем в края на този месец.

Камелия: За всички времена съм аз!

Кирил: Майтапя се! Какъв беше въпросът?

  • Сред толкова красиви жени изпитваш ли някаква тръпка?

Тръпка - не! Но се чувствам добре. С Ками сега се сработваме, тя е прекрасен човек, видяла е много.

  • Прочетох, че жена ти не те ревнува от Камелия, но май не е зададен правилно въпросът. 18-те извън ефир флиртуват ли с водещия?

Кирил: Те не флиртуват. Няма как това да се случи, защото извън ефир не ме виждат. Когато влизам при тях, то е само по време на лайф и с определена задача. Свършвам я и си тръгвам. А защо да ме ревнува жена ми?! Да, наистина в Замъка момичетата са млади, красиви, напористи, но за мен това е работата ми в момента. Аз имам прекрасно семейство. Ками и приятелят й Цветин го познават добре, така че няма от какво да се притесняваме с ревност. Ама ти вече шести въпрос ми задаваш!

  • Минавам на Камелия. Цветин не казва ли: „Боже, колко искам да съм на твое място!“

Камелия: Той си е достатъчно центриран и никога не е искал да заеме нечие чуждо място. Иска да бъде себе си.

  • Да, ама да общува с толкова мацки накуп!

Камелия: Вкъщи аз съм като за всички.

  • Отвън се вижда как претендент ките си изпълняват задачите, как следват сценария. Случва ли се понякога да импровизирате и имате ли свобода да излизате извън сценария?

Камелия: Този формат е риалити, така че никой не знае какво ще се случи. Винаги има изненади и промени, защото хората не са машини да бъдат настроени. И при дадена задача момичетата реагират по различен начин. Така че не може винаги да става плануването и това му е готиното. Защото е на живо, защото е риалити и се очаква неочакваното. Момичетата реагират по собствен начин, ние се съобразяваме, ако е интересно за предаването, следваме тази линия.

  • Значи трябва да мислите бързо. Имате ли слушалки в ушите?

Камелия: По принцип имаме, но човек трябва да разчита на себе си. Макар че зад слушалката стои екип от професионалисти и когато имаш такава подкрепа, е само в плюс. Но ролята на водещите е да дърпат каруцата. Те са лицата на този формат. И от тях много зависи.

  • Готови ли сте да станете „сини каски“, ако участничките се сбият помежду си?

Кирил: Не!

  • И ти си човекът, който тренира, който когато стреля улучва десетката и играе в екшън-сериала „Под прикритие“? Прекалено си миролюбив, Кириле!

Кирил: Ние какво трябва да правим?

  • Да ги разтървавате.

Кирил: А ако се сбият по време на лайф, разбира се, че ще ги оставим. Няма да ги разтърваваме. Това е риалити и те са влезли тъкмо заради това - да се сбият... (Смее се.)

Камелия: Да изразят емоции, да се покажат в различни ситуации.

Кирил: Е, как?

  • Преди „Къртицата“ си говорихме с Андрей Арнаудов и той каза, че психолозите са го съветвали да избере човек с изразени лидерски качества, не подмолен тип, ами волева личност, която да измами всички. Камелия също е лидер - два остри камъка, как се спогаждат?

Кирил: О, не! Мелим си брашно засега...

Камелия: Получава ни се топло-топло...

Кирил: И даже мислим за един нов политически проект с Ками, но все още не сме му измислили име. (Смее се.)

  • Фолк къртицата!

Камелия: Звучи несериозно.

Кирил: Знаеш ли какво ще стане, ако се кръстосат змия и фолкпевец? Анакондьо! Така че за нашия политически проект ще стане дума по-нататък. Ние с Камелия се разбираме досега чудесно...

Камелия: Докато не се сбием!

Кирил: Колкото до качествата на Къртицата, е точно така. За да може да изиграе ролята и да победи, трябва да притежава лидерски умения. В едно дълго риалити - 3 месеца, в което сутрин се събуждаш с една цел и едно настроение и след 3 минути всичко се обръща наопаки, защото някой започва да говори нещо за теб, или става скандал, ти трябва да вземеш отношение. Тук не си ги използвам тези качества, защото няма нужда. Аз няма за какво да се прикривам, защото съм водещ на това „музикално-забавно“ предаване. Така че по-скоро се опитвам да навлизам в материята, интересно ми е, за мен това е много голяма предизвикателство - все пак всяка вечер да си на живо не е малка игра. Колкото по-често водим с Камелия, толкова по-добре се сработваме.


  • Много ми възбудихте любопитството с този политически проект.

Кирил: След шоуто почваме да купуваме гласове. (Смее се силно.)

  • Ама двамата сте лидери, няма ли след два месеца да разцепите политическия си проект - всичко в България досега се е делило на два синода?

Камелия: Тази шега с политическия проект поражда куп въпроси, които не знам докъде трябва да получат отговор. Може би на 17 август (когато свършва „Мис България 2013“ - б.а.) ще се разцепим? Или пък ще се слеем?

Кирил: И ще се роди „Мис България 2013“!

Камелия: Нека се съсредоточим върху избора в „Мис България 2013“ - най-добрата в шоуто, която ще ни представи пред света. А за такива шегички по отношение на политически тандем мисля, че е още рано...

Кирил: Но не е късно!

Камелия: Ако тръгнем с нагласата да се цепим, по-добре да не тръгваме. В България в почти всички случаи хората се събират, за да се скарат. Ако някога нещо се случи чисто политически (аз се интересувам от политическия живот на моите съграждани), така че бих се заела сериозно. Бих била доста отговорна и не бих тръгнала с цел да се разцепвам. Дори Киро да е другата ми половинка.

  • Какво ви е мнението за конкурсите за красота и бихте ли поощрили дъщеря си да участва, ако имате такава?

Кирил: Е, Камелия е била Мис Монтана и Мис Чипровци...

  • И шеста на „Мис България“ през 1994 г.

Камелия: Аз съм „за“. Хубави са конкурсите за красота, макар че са опорочени. И аз много се радвам, че този формат на „Мис България“ е тотално различен от досегашните. Преди години в една вечер 10 човека в жури от знайни и незнайни хора избираха 12 момичета, които обикаляха по бански и бални рокли. И за два часа избираха най-доброто от тях, без да знаят какво представлява, как реагира, говори ли чужди езици... На конкурса, на който аз се явих, победителката не премина през нито един кастинг, дойде във вечерта на награждаването, взе си короната и си тръгна със застраховка от 100 000 лева и една кола „Лада“.

Кирил: Не казвай марката на колата!

Камелия: Е, не е ли по-добре 18 момичета да са събрани на едно място, да няма нищо скрито-покрито. Да е прозрачно в дадени ситуации коя-как реагира, какъв характер има, дали наистина е не само красива, ами достойна да ни представя на световния конкурс. За мен този формат е най-интересният и ще бъде най-успешният.

  • Не мислите ли, че в този формат има нещо спекулативно? Ако всички бяха еднакво красиви и образовани, нямаше да има сблъсък, пикантерия? Събрани са различни чешити, които са сочни за риалити, но това ли е Мис България?

Камелия: А нима това не е нашата реалност?! Те са извадка от цялото ни общество. И ако бяха еднакво красиви или възпитани, щеше да е скучно.

Кирил: Какво имаш против момичетата в Замъка? Те са избрани сред онези, които са се явили на кастингите. „Мис България 2013“ е различна, защото такива са се явили. Сигурно има по-красиви и интелигентни, но не са се пробвали. Риалити шоуто е това - затварят претендентките за един месец и зрителите на ТВ7 ще изберат точно и правилно коя е достойна да носи короната. И ще са преценили не само лъскавата фасада, ами и характера.

Камелия: Ще са ги виждали и без грим. Смятам, че всяко момиче е само по себе си красиво. Какво значи „по-красиво от другите“? Красотата е субективно понятие. Затова във формата са събрани всякакъв типаж момичета, които населяват нашата територия и са българки, независимо от какъв етнос са. Има всякакви момичета - по-ниски и по-високи, по-слаби и по-пищни, тъмнокожи, светлокоси - всякакви! Мисля, че подборът е много добър. Цялостна извадка от държавата ни. Със сигурност има по-умни, по-интелигентни, по-красиви...

Кирил: Но те не са дошли на кастинга.

  • Четох, че на делегирания продуцент от ТВ7 Вито са му предложили 50 000 лева подкуп, за да даде короната на една от претендентките, но той отказал и дисквалифицирали кандидатката? На вас не ви ли предлагат?
    Камелия: На мен никой не ми е предлагал пари. Виж колко тъжно го казвам.

Кирил: На мен също.

  • Е, защото от вас не зависи много. Вие само водите шоуто...

Камелия: В крайна сметка ние обявяваме резултатите. Винаги можем да развалим чуждата печалба!

Кирил: Хубаво е в заглавието на интервюто да пише „Кирето и Камелия очакват вашите предложения“. (Смее се.)

Камелия: С подзаглавие „Бъдете щедри“. (Смее се.)

Кирил: Ние се шегуваме, но мнозина са убедени, че конкурсите за красота са платени. И точно затова сега „Мис България 2013“ е в риалити формат, та зрителят да види всичко, защото предишните са били опорочени.

Камелия: Че то в България какво ли не е опорочено - лоши политици, лоши певици, лоши футболисти, може и по-добри...

Кирил: Само артистите са добри в България и са добре.

Камелия: Браво, Кире! Защити си гилдията!

  • Камелия, кое от заглавията на твоите песни най-много пасва на конкурса?

Камелия: Мисля, че „Оргазъм“ е най-добро и подходящо. (Смее се и тропа по стола). Иначе - „Огън момиче“, защото има много огнени момичета, в Замъка е истински пожар. Аз не влизам вътре, но Киро влиза и... мисля, че момичетата получават оргазъм, защото са затворени само със жени.

  • Камелия, ти си майсторка на провокациите, замисляш ли нещо? Веднъж се появи, заметната единствено с българското знаме...

Камелия: Освен без знаме да се явя...

Кирил: Само по флагче! Свърши ли с въпросите към мен, че да дремна. Въпреки че ще е трудно, след като научих току-що, че Камелия има песен „Оргазъм“.

Камелия: Тя има и клип и той завършва как водя на каишка короновано малко прасенце.

  • Когато водеше „Споделено с Камелия“, ти задаваше въпросите, които зрителите пред телевизора искат да зададат. В „Мис България 2013“ избива ли те да зададеш някой не особено приличен въпрос?

Камелия: „Споделено с Камелия“ беше предаване с лични истории. И в „Мис България 2013“ има лични истории, шоуто тепърва предстои, до 17 август ще имам възможност да задам и най-болезнения, провокативен или компрометиращ въпрос. Не съм от хората, които се притесняват, но в дадени моменти се спирам, защото това е конкурс и не бива да се прекрачва една елегантна граница.

  • Кириле, ти водиш всеки ден и ежедневно си зад кулисите. Има ли нещо, което зрителите не виждат, пък е много интересно?

Кирил: Във всяка почивка се съсредоточавам да видя какво ще се случи в следващия анонс, видео или разговор, не съм имал много динамика и шарения.

Камелия: О, аз и метлата хванах на един лайф, пояздих я, почистих терена. (Смее се.) Забавляваме се. За нас е важно да излизаме спокойни на сцената. Ние не сме тандем от години, тепърва се опознаваме, понякога се засичаме, ръгаме се с лакти, но поне сме естествени.

  • Театрите през лятото са във ваканция, но певиците имат доста ангажименти през този сезон. Камелия, не изпускаш ли „ден година храни“?

Камелия: Що за звезда съм, ако „ден година храни“?! (Смее се звънко.) По-добре да си седна вкъщи. Чувствам се добре и на двете места. Човек когато е наясно със себе си и знае какво иска, може така да се подреди, че да не е изморен, да е отговорен, да си свърши работата и да е доволен.

Кирил: Излиза, че за 16 години кариера си работила 16 дни според тази поговорка. (Въздъхва театрално.) Така е то - животът за едни е майка, за други - мащеха.

  • Смятате ли, че до края на „Мис България 2013“ до такава степен ще се „стиковате“, че ще започнете да си довършвате изреченията един-другиму и ще си омръзнете ли?

Камелия: Киро е много цветен като човек. Познавам и семейството му. Има прекрасен син. Възпитанието на сина му ми подсказва, че у Киро има много дълбочина и не може да ми омръзне. Когато си естествен, когато опознаеш човека и нямаш излишни очаквания, можеш да продължиш приятелството и извън шоуто. Тепърва предстои да правим гафове и да се развиваме.
Кирил: След 17 август ние ще бъдем в отлични взаимоотношения, а може да имаме и още ангажименти като водещи.
Камелия: Но накрая той може да си тръгне без брада, а аз - без коса.
  Защо?
Кирил: Защото сме се хванали на бас, че Камелия ще се подстриже гола глава, а аз ще си обръсна брадата. Но няма да ви кажем какъв е басът!

Няма коментари:

Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет финансираха обзавеждането на новата община в Пустец в албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени

  Фондация Българска Памет с поредно мащабно дарение за Мала Преспа, Албания След молба от страна на кмета на Община Пустец Пали Колевски и ...