понеделник, 15 април 2024 г.

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

 

Виктор Топалов води читателите по писателски адреси
Виктор Топалов води читателите по писателски адреси

Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си книга „Кварталът на писателите. Пътеводител от „Бохемска София“!

В томчето са събрани 50 адреса, на които са живели известни български майстори на словото, но тя далеч не напомня на телефонния указател.

Историите, заключени в карето между улиците „Граф Игнатиев“ и „Алабин“ и булевардите „Христо Ботев“ и „Патриарх Евтимий“ са „вкусни и пивки“, преплетени с биографични факти и неизвестни подробности за онези личности, които познаваме от учебниците или литературните критики.

Срещата с читателите ще се проведе на 20 април от 18 ч. в кино „Одеон“. Ще имате възможност да видите кратко видео за „Кварталът на писателите“ и да се срещнете с Виктор Топалов и Павлина Делчева-Вежинова – редактор и консултант на книгата.

След края на представянето ще можете да получите автограф и да се включите в празника с чаша вино в ръка. Събитието е организирано от издателство „Orange Books”.

Линк към събитието във Фейсбук

Няма коментари:

Комисарят на българския павилион Надежда Джакова – сред малкото поканени при Папа Франциск във Венеция

  Комисарят на българския павилион Надежда Джакова – на специална среща с Папа Франциск във Венеция Комисарят на Българския павилион на 60-т...