четвъртък, 7 март 2024 г.

Показват накуп филмите на Стилиян Иванов в родния му Сандански

 

Кинопанорама на Стилиян Иванов в родния му Сандански

Сандански ще представи филмите на „бележития си съгражданин“, както наричат родения там режисьор Стилиян Иванов.

На 31 март, неделя, от 10 до 17 часа, в Епископската базилика  на град Сандански, за жителите и гостите на града ще бъдат прожектирани някои от знаковите му ленти. А от 19 ч. в Изложбената зала на Дома на културата ще се проведе среща с твореца, който пътува за Атина за работата по поредния си документален филм, този път за гръцката художествена гимнастика.

Ето как изглежда самата покана: “Всички сме ученици. Всеки научава това, което е подготвен да научи. Да слушаме себе си е истинското себепознание.” Предоставяме ви една уникална филмова вечер, един филмов маратон с творчеството на нашия бележит съгражданин, ПОДАРИЛ ни свои произведения за познание, размисъл и древни учения. 31 МАРТ 2024 ГОДИНА.

Прожекцията на филмите, които са BG версия със субтитри на английски език, ще тече от 10:00 часа до 17:00 часа в Епископска Базилика Сандански.

От 19:00 до 21:00 часа в Изложбена зала в Дом на културата, където ще се проведе и срещата със СТИЛИЯН ИВАНОВ, за да отговори на наши въпроси. КАК НИЕ, наследниците на траките трябва да се гордеем и да градим бъдещето си – филмът “Траките”.

ЗАЩО Нешка Робева прави “Изповед с болка” – филм. КОИ СА “Поклонници на светлината” – филм. ИСТИНАТА за “Дервишите” – филм  със субтитри на английски език. “ИЗПОВЕД в стихове” на Надежда Захариева – филм.

ПРИКАЗКА ЛИ Е “Приказката за вярата” – филм. ОЩЕ за “Ванга” – филм със субтитри на руски език.

ЗАЩО Питагор се е подписвал като Орфей? – филмът “Орфей и Златното руно”.

КОГА И КАК ще се намери бюджет за филма „Спартак“, който след като се заснеме  може да промени тотално имиджа на града ни в световен мащаб.

И ОЩЕ И ОЩЕ ВЪПРОСИ, КОИТО НИ ВЪЛНУВАТ. БЪДЕТЕ ЧАСТ ОТ ТОВА ПРЕЖИВЯВАНЕ – ЕДИНСТВЕНО ПО РОДА СИ, НА 31 МАРТ 2024.

Няма коментари:

Президентът Росен Плевнелиев връчи на магичния Старбой Айвън Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев” 2024

  Президентът Росен Плевнелиев връчи на магичния Старбой Айвън Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев” 2024 Кинорежисьорът Теодора ...