понеделник, 19 февруари 2024 г.

Единственият в България апарат Morpheus8 с накрайник за тяло е в Дерма ЕЛИТ

 



Morpheus8 заличава бръчки, топи тлъстинки и мори целулита. Д-р Ана Пейкова

Радиочестотният микронидлинг с апарата Morpheus8 е иновативна процедура за подмладяване на кожата на лицето,  третиране на целулит, локални мазнини и стягане на кожата едновременно.

 Апаратът Morpheus8, с който разполага клиника Дерма ЕЛИТ на д-р Ана Пейкова, работи с два накрайника – за лице и тяло. На тях се слагат специални накрайници с изолирани и различни по брой микро игли. Те проникват в кожата на различна дълбочина  до 8 мм, в зависимост от проблемите, които се третират. Иглите излъчват радиочестота, която предизвиква микро увреждания на подкожния слой на кожата. Това води до незабавно активиране на процес по регенериране на кожата. Карат я произвежда повече еластин и колаген. Резултатът е напълно нова, по-млада, здрава, стегната и красива кожа. Успешно се третира целулит, локални мастни натрупвания, белези от акне, стрии.

Morpheus8 заличава бръчки, топи тлъстинки и мори целулита в Дерма ЕЛИТ
Morpheus8 заличава бръчки, топи тлъстинки и мори целулита в Дерма ЕЛИТ

Предимството на Morpheus8

Различното при Morpheus8, в сравнение с останалите фракционирани радиочестоти апарати, са изключително тънките конусовидни игли (подобно на тези за акупунктура) и мрежата от електроди, с които работи уредът. Иглите проникват от 2 мм до 8 мм в подкожието, като радиочестната енергия работи в дълбочина. По този начин повърхността на кожата остава напълно здрава. Процедурата с Morpheus8 има кратък възстановителен период в рамките на няколко часа.

Нужни са 3 процедури в рамките на 3 месеца за най-добри резултати. След това терапията може да се повтори след няколко месеца, в зависимост от нуждите на кожата.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Morpheus8 заличава бръчки, топи тлъстинки и мори целулита в Дерма ЕЛИТ
Morpheus8 заличава бръчки, топи тлъстинки и мори целулита в Дерма ЕЛИТ

Когато става дума за терапия на лице с  Morpheus8, най-желаните зони са долната челюст, шията и деколтето. Частите на лицето и тялото, по които има бръчки, неравен тен или белези от акне също се третират успешно.

С иновативният 3D накрайник, единственият в България се намира в клиника Дерма ЕЛИТ на ул. Мур 72 в столицата,  вече се работи върху тялото на цели 8мм дълбочина – едновременно да три различни дълбочини за успешното заличаване на целулит, намаляване на мастни натрупвания и стягане на кожата едновременно.

Morpheus8 заличава бръчки, топи тлъстинки и мори целулита в Дерма ЕЛИТ
Morpheus8 заличава бръчки, топи тлъстинки и мори целулита в Дерма ЕЛИТ

Как протича процедурата?

След консултация с лекар дерматолог се определят параметрите, в зависимост от типа, проблемите и нуждите на кожата. Зоните се обезболяват с локален анестезиращ крем за 20 мин., след което се провежда процедурата. След нея се нанася слънцезащитен крем.

Колко процедури са необходими?

В зависимост от проблема, който се третира и параметрите, които се използват, ще са необходими между 1 и 3 процедури веднъж месечно за най-добри резултати.

Кога се вижда резултата?

Първите резултати могат да се видят няколко дни след процедурата, като най-добре ще започнат да се разгръщат след около 3 седмици. Резултатът е дълготраен и ще бъде осезаем до 3 месеца след една процедура.

 Какви са ползите от фракционираната радиочестота?

Фракционираната радиочестотна енергия е научно доказан метод за редуциране на бръчки и възстановяване на колагена в кожата по естествен за организма път, без да се вкарват в кожата вещества отвън. Тя е мини инвазивна процедура, която използва матрица от микроигли, за да възстанови дълбоките слоеве на кожата с минимална болка и възстановителен период.

Morpheus8 заличава бръчки, топи тлъстинки и мори целулита в Дерма ЕЛИТ
Morpheus8 заличава бръчки, топи тлъстинки и мори целулита в Дерма ЕЛИТ

Всеки ли е подходящ за процедурата?

Предимството на технологията Morpheus8 е, че тя е подходяща за всеки фототип кожа, дори за хора с много тъмен цвят.

Може ли да се комбинира с други естетични терапии?

Morpheus8 може да се комбинира с други естетични процедури в една сесия по преценка на дерматолога.

Кога след процедурата може да се ползва грим?

Тъй като възстановителният период е много кратък, макияж може да се постави ден-два след процедурата. Случва се някои пациенти да забележат лек релеф няколко дни след работата с процедурата или леко зачервяване в третираната зона до седмица след нея.

Грижа за кожата след процедурата

Хидратирайте третираната зона с подходящ крем или лосион за тяло. Избягвайте директното излагане на слънце. Препоръчително е да се ползва слънцезащита с висок фактор всеки ден. Освен това слънцезащитните кремове предпазват кожата от рак, както и намаляват бръчките и пигментациите. Те служат и като превенция срещу фото стареенето на кожата.




Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...