събота, 9 декември 2023 г.

Избягайте от студа на островите Джерба и Мавриций

 На топличко през зимата? Маврицй и Тунис ви зоват! Зрелищен залез на Мавриций

На топличко през зимата? Маврицй и Тунис ви зоват! Зралищен залез на Мавриций
На топличко през зимата? Маврицй и Тунис ви зоват! Тунис разказва тюркоазени приказки в Сиди бу Саид
На топличко през зимата? Маврицй и Тунис ви зоват! Тунис разказва тюркоазени приказки в Сиди бу Саид

Когато зимата е в разгара си все по-често разлистваме гланцовите страници на мечтите си в посока топлите страни.

Защо да не отскочим до Мавриций? Разговарях с Михаела Хосени, директор Маркетинг и продажби на луксозните хотели JW Marriott Mauritius Resort, Le Méridien Ile Maurice, Mauritius и The Westin Turtle Bay Resort & Spa, Mauritius, която отново бе в България с пленителни разкази за Мавриций по покана на https://emerald.bg

 От личен опит знам, че островът е единственият от любимите посоки в Индийския океан, където дори да страдаш от слънчева алергия, има какво да правиш. За цяла седмица там едва сколасах два пъти да се разпиша на плажа.  Най-много ми допадна разходката с лъвове в Касела парк.

Разходка с лъвове на Мавриций
Разходка с лъвове на Мавриций

Но Михаела раздипли още безброй смислени и стойностни начини за развлечение на острова, където освен плажове има водопади, природни феномени и исторически забележителности. Марк Твен е казал: „В началото Бог е създал Мавриций, а после по негово подобие е направил рая”. Като я слушаме, прав е бил човекът.

Да се гмурнеш сред диви делфини на Мавриций!
Да се гмурнеш сред диви делфини на Мавриций!
Седемцветните дюни на Мавриций – чудо необяснимо
Седемцветните дюни на Мавриций – чудо необяснимо

А ако след разговора с нея на 10.12.2023 в Покана за пътуване по програма Христо Ботев на БНР от 17 часа ви накара да поемете към Мавриций, последвайте линка и резервирайте

https://emerald.bg/bg/pochivki/315/mavricij

В последните години Тунис стремглаво набира точки като любима посока сред българите.  И има защо. Цените на чартърите са поносими, а възможността да избягаш от студа без да летиш дълги часове е привлекателна.

Тунис
Тунис

Пък и комбинацията от римски руини, пустиня и типично ислямски светини в Тунис плюс опасно вкусна кухня не е  за пренебрегване.

В София Елена Саадауи и съпругът й, отново по покана на https://emerald.bg  разказаха пред български туроператори какво могат да очакват българските туристи от Тунис. А после тя сподели основното пред Покана за пътуване. Повечето от нас си представят, че там има предимно плажове и не подозират за многото забележителности. Елена ни отвежда и до остров Джерба и възможностите от него да се отскочи до вътрешността на Тунис и до Сахара.

Тунис
Тунис

Почивките в Тунис също са на един клик разстояние

https://emerald.bg/bg/pochivki/379/tunis

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...