четвъртък, 22 декември 2022 г.

Президент и премиер заедно в затвора във филма „Чичо Коледа“

 Президент и премиер заедно в затвора във филма „Чичо Коледа“

Президент и премиер заедно в затвора във филма „Чичо Коледа“

Филип Аврамов и Малин Кръстев отново ще подаряват усмивки и добро настроение на зрителите.  От 23.12 кино „Арена“ в София, Варна и Пловдив ще излъчва лентата, а за по-нетърпеливите вече има прожекции и в столичните киносалони „Културен център G8“ и Евросинема“.

Чичо Коледа“ на режисьора Ивайло Пенчев пак ще се завърти по екраните в страната, поради заявен интерес на публиката. Това е прецедент за български филм, с който авторите се надяват да зарадват повече киномани и любители на хубавите истории.

Много зрители не успяха да гледат филма заради по-строгите мерки, свързани с COVID-19 миналата година. Постоянно получваме запитвания в социалните мрежи от хора, желаещи да гледат „Чичо Коледа“ и затова решихме да направим повторни прожекции за празниците.“, каза режисьорът Ивайло Пенчев.

Чичо Коледа спечели сърцата на публиката и критиката още с първите прожекции на големия екран. Филмът е носител на Наградата на публиката на фестивала „Златна Роза“ и Наградата на град Варна на „Любовта е лудост“.

На Филип Аврамов и Малин Кръстев партнират известни имена от българското кино и театралната сцена: Васил Банов, Свежен Младенов, Симона Халачева, Милена Аврамова, Стефан Денолюбов, София Бобчева, Меглена Караламбова, Китодар Тодоров, със специалното участие на Аня Пенчева. Във филма с главна роля е и малкият Ален Ангелов, който уверено върви по стъпките на баща си – актьорът Деян Ангелов, и има цели три пълнометражни филма зад гърба си.

 „Чичо Коледа“  носи духа на празника и преплита съдбите на няколко герои. В центъра на сюжета са дете, което мечтае да има семейство и мъж в костюм на Дядо Коледа, който е загубил самоличността си. Историята заплита съдбите и на таксиметров шофьор и момиче, готово на всичко, за да осъществи мечтата си, улични музиканти с добро сърце – всеки със своята любов, приятелство, тъга и щастие.

Следват куп комични ситуации и всеки търси онова, за което жадува най-много – семейство, прошка, любов , приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа!

Филмът е по сценарий на Божан Петров, Ивайло Пенчев и Весел Цанков. Този екип е познат от предишните филми на режисьора Ивайло Пенчев – „Летовници“, и „Като за последно…“.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...