сряда, 18 август 2021 г.

МИКО разтапя души със „Сърцето ти е лед“

 МИКО разтапя души със „Сърцето ти е лед“

МИКО разтапя души със „Сърцето ти е лед“

Вторият сингъл на певеца с невероятни очи вече е факт

Толкова песни за любовта и още толкова много неразказани сюжети… Така накратко може да се опише историята и вдъхновението зад новия проект на Минко Димитров – Мико, „Сърцето ти е лед“. Идеята за песента се заражда още през 2019 г., но трябва да мине време, преди да бъде напълно оформена и да се превърне във втория самостоятелен сингъл на изпълнителя с кехлибарен поглед.

МИКО разтапя души със „Сърцето ти е лед“
МИКО разтапя души със „Сърцето ти е лед“

Работя с Алекс Нушев, изпратих му мое канто и текст. Имах и конкретна идея как искам да звучи песента – да бъде динамична, да създава настроение, но и да внесе лека драма, защото всеки е преживявал своята малка или голяма тъга в любовта. Исках, когато слушаш  песента, да припознаеш себе си в нея.“ Текстът не е случаен, но не е и лична история на Мико. Всъщност е преживяната раздяла на негова близка приятелка, всеки момент от която тя споделяла с него. Така се появява и песента – една емоционална изповед за отиваща си любов.

МИКО разтапя души със „Сърцето ти е лед“
МИКО разтапя души със „Сърцето ти е лед“

Две години по-късно, точно на 1 юли,  предстои премиера на видеото. „Сърцето ти е лед“ е  заснето от режисьора Алберто Димитров, познат предимно с интересните си филмови проекти. Мико вижда негови клипове, допадат му и решава, че ще се получи силна колаборация в професионално отношение, защото и двамата държат на вниманието към детайла. Сценарият на видеоклипа повече се фокусира върху усещанията и емоциите, отколкото върху разказа на конкретна история.

Както самият изпълнител споделя: „Исках да е нещо мрачно, но и много въздействащо, визия, която да допълва силата на музиката и текста на песента, без да доминира над нея“. Във видеото главната женска роля е поверена на изпитания талант на Зария – момичето, което не само влиза в кожата на фаталната жена, но и изпълнява бек вокалите на песента.

Повече за Мико:

Минко Димитров завършва Музикалната академия с „Поп и джаз пеене“ и вече успя да впечатли българската публика с появата си на малък екран в едно от най-гледаните музикални риалита. Талантът му обаче не се изчерпва с това. Извън сцената своята креативност Мико демонстрира в сферата на бизнеса с красота и стил. Ето защо е наясно със силата на добрата визия.

„Външният вид винаги е плюс – не само за изпълнителите, но и за всеки човек – все пак е първото, което виждаш.“ Мико не крие, че държи на това как изглежда, но не го намира за достатъчно, за да го изведе до успешна и дългогодишна кариера. „Няма как някой да слуша песните ти само защото си красив… или поне няма как дълго да го прави. Трябва упоритост, талант и не на последно място – да вярваш, че ако работиш върху стойностни, авторски проекти, публиката ще оцени усилията ти и ще ти даде любовта си.“

Точно тази неуморима вяра движи Мико напред и към следващите му проекти, за които към момента издава само, че повече от него ще чуем като специален подарък за феновете му през октомври – рождения месец на певеца. 

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...