неделя, 4 юли 2021 г.

"Зевс и Нора" - книгата на Стилиян Иванов с истински герои в истински истории


Стилиян Иванов написа книга за щастливото мълчание
Стилиян Иванов написа книга за щастливото мълчание

Спомоществовател на книгата: Гергана Ташкова. Издава: Център по себепознание “Орфей”

Запознай се със Зевс, Нора, пауна Кришна, петела Хелиос и котката Сузана. Това са героите в тази прекрасна история за смисъла на Живота. Истински герои в истински истории, разказани от Стилиян Иванов. „ЗЕВС и НОРА“ е приказка за Любовта и Светлината, които обгръщат живота в многообразните му форми.

Философия в картинки със забавни думички, ценни поуки и красиви илюстрации. Книга за деца и за детето във всеки от нас.

Стилиян Иванов написа книга за щастливото мълчание
Стилиян Иванов написа книга за щастливото мълчание

Насладете ѝ се! Част от приходите от книгата ще бъдат дарени на приюта за бездомни животни “Надежда за различните” в Казанлък, от където преди 5 години авторът осинови кучето Нора, герой в тази книга.

Четивото е за всички деца от 3 до 103 години, които имат смелостта на Зевс и любовта на Нора! Книгата вдъхнови Вида Пиронкова да напише песен, Георги Стрезов – да я аранжира. Към звездната група се включи с гласа си Християна Луизу, Елена Мирчовска и Кира Рийд.

А поетесата Надежда Захариева, написа:

Това е приказка любовна

за кучета, а не – за хора.

Това е приказка съдбовна

за кучетата Зевс и Нора.  

Когато хората узнаят

как кучетата се обичат,

те може би, ще пожелаят

на Зевс и Нора да приличат…

Откъс от книгата:

Зевс разбра, че е по- лесно да бъдеш с някого, когото обичаш, колкото и да ти се измъква, отколкото да се опитваш да го забравиш, като прекарваш времето си с други. Зевс започна да следва Нора, когато тя напускаше градината, за да принадлежи само на себе си.

Беше мълчалив и спазваше задължителната в подобни случаи дистанция от две опашки и половина. Така Нора се чувстваше едновременно свободна и придружена. Зевс и Нора с часове лежаха сред високите неокосени треви, тичаха по морския бряг, взираха се в заснежените върхове на Олимп и мълчаха. Най-вече мълчаха. Толкова хубаво бе да има с кого да помълчиш!

Зевс и Нора имаха дом навсякъде – сред полето, до морето, в подножието на планината… Навсякъде, защото навсякъде бяха заедно.

Зевс научи от Нора, че на пръв поглед може и да изглежда, че не правиш нищо, но всъщност това да е времето, в което най-истински живееш.

Поука от тази глава: Лесно се намира с кого да поговориш, но само единици са тези, с които можеш да мълчиш щастливо.

Авторът Стилиян Иванов посвещава тази детска книга на всички ангели в човешки тела, които бдят над нашите по-малки братя – животните.

*Стилиян Иванов е автор на книги за себепознанието, здравословния живот и астрологията. Автор и режисьор е на 55 документални филма за световната история и култура.

Премиера на книгата: 10 юли, 19:00 ч., Център по себепознание “Орфей”

Книгата има превод на гръцки и турски език и ще бъде разпространена през септември в южните ни съседки

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...