четвъртък, 20 май 2021 г.

Световни диджеи идват за 4-дневен фестивал на Hacienda Beach. Разпръскват праха на Татяна Лолова в Лозенец


Цветана Манева, Богдана Карадочева, Алекс Сърчаджиева и Ники Илиев на „Арт Поток“2020
Цветана Манева, Богдана Карадочева, Алекс Сърчаджиева и Ники Илиев на „Арт Поток“ 2021

  Цветана Манева, Богдана Карадочева, Алекс Сърчаджиева и Ники Илиев на „Арт Поток“ 2021

Цветана Манева, Богдана Карадочева, Алекс Сърчаджиева и Ники Илиев на „Арт Поток“ 2021
Цветана Манева, Богдана Карадочева, Алекс Сърчаджиева и Ники Илиев на „Арт Поток“ 2021

Акцентите от лятната програма на фестивала „Арт Поток” в Царево и Hacienda Beach-Лозенец сподели Димитър Тодоранов на специална среща с медиите.

Заедно с художника Стефан Божков, журналиста и тв продуцент Георги Тошев, и режисьора Ники Илиев, те представиха културните събития, които ще се случват това лято.

„Тази година поднасяме изненада към нашите гости като поканихме 4 световноизвестни диджеи, които ще бъдат комплимент за всички фенове по повод 10-ия рожден ден на Hacienda Beach.

Работим в посока на това да привлечем  чуждестранни туристи и всички почитатели на този вид преживявания. Имаме шанс да го направим, тъй като много от традиционните дестинации като Миконос, Ибиза и Сен Тропе, които са известни със своя нощен живот, няма да бъдат в позиция да работят по начина, както са го правили преди пандемията.

Именно заради този факт използвахме възможността, заедно с нашите партньори от Evedo, да поканим в Лозенец имена от световната диджей сцена.

Идеята е музикалните звезди да дойдат в началото и в края на лятото, за да увеличим мотивацията на хората да дойдат през този период на море.

Правим първите стъпки да разширим сезона в България и именно заради това открихме Hacienda на 7-ми май. Една смела постъпка, която си заслужаваше, тъй като клуба ни беше пълен, както през август“, сподели пред журналистите Димитър Тодоранов.

DJ фестивала ще се открие на 3 юли със световноизвестните диджеи и продуценти  Tube&Berger.  На 17 юли в Лозенец пристига италианския диджей артист Федерико Скаво.

А за 21 юли е планувано участие на изключително популярния John Acquaviva, създател на лейбълите Plus 8 и Definitive Recordings. Той ще проведе и онлайн семинар с хора от музикалния бранш, където ще разкрие новите предизвикателства пред колегите си.

DJ Дейвид Торт е следващия световен артист, който ще гостува край малкия плаж на Лозенец на 4 септември. Световноизвестният немски диджей и продуцент DJ Claptone, който е известен със златната маска, която не сваля от лицето си, ще е кулминацията на фестивала в Hacienda.

Датата на неговото гостуване засега ще е изненада за феновете. Финалът ще е за резидента на легендарния клуб Cavo Paradiso в Миконос, DJ Free Spirit на 11 септември.

Фестивалът „Арт Поток“ (17-27 юли) се организира за шеста поредна година от Hacienda Beach и Община Царево.

Форумът ще бъде открит на 17 юли с международна изложба, която ще бъде експонирана в Исторически музей гр. Царево. Ще остане там до края на сезона, за да може да се разгледа от гостите по Южното Черноморие.

Експозицията ще включва работи от всички области на визуалните изкуства – живопис, графика и пластики. Всеки един автор ще присъства с по една творба от своето творчество, а скоро ще бъдат обявени и имената на творците, които ще бъдат представени.

По време на фестивала художникът Пламен Съботинков също ще представи творчеството си на специална локация в Лозенец.

Общо три ще са театралните премиери по време на „Арт Поток“2021. Едната от тях е на пиесата „Догодина по същото време“ от Бърнард Слейд, постановка на режисьора Ивайло Христов, с участието  на Александра Сърчаджиева и Ненчо Илчев. 

Един от гвоздеите в програмата на фестивала ще е дългоочакваната премиера на моноспектакъла на Алекс Сърчаджиева, в който актрисата разказва за най-трудните и хубави мигове от живота си.

Текстът на биографичната пиеса „На живо“ е дело на Яна Борисова, а режисьор на спектакъла е Димитър Коцев-Шошо. В постановката участва и актрисата Радена Вълканова.

Третата премиера е с провокативното заглавие „Монолози за пениса“ с режисьор Росица Обрешкова, с участието на актьорите Кирил Ефремов, Павел Иванов и любопитна гост-звезда, която все още се пази в тайна.

На „Арт Поток“ ще акостира и музикалния спектакъл „Бай Рок“ (продуцентска къща „Фери Арт“) на група „Джинджифил“ с участието на Филип Аврамов-Фицата, Калин Вельов, Севинч Ибрахим, Милен Кукошаров и Цветан Андреев.

Моноспектакълът „За любовта и всичко останало“ на Иван Тодоров, познат от традиционното караоке парти на Hacienda, отново по текст на Яна Борисова, също ще бъде представен пред зрителите на театралното изкуство.

Това е една смешна, покъртителна и абсурдна изповед на един неузрял хедонист, който се бори ежедневно за правото на любов и с ужаса от самотата.

Режисьор на спектакъла е Вежен Велчовски. Представленията ще се играят на сцената на местното читалище в Царево от 21:00ч.

Традиционно по време на фестивала ще има и премиери на нови книги. За първи път в България, именно на „Арт Поток“, ще бъде представена очакваната биография на Богдана Карадочева и Стефан Димитров “Безнадежден случай“ (Книгомания) написана от Георги Тошев.

Тв журналист и продуцент ще представи и своя документален филм „Париж на Богдана“.

Гост на Лозенец ще бъде и голямата Цветана Манева с морска премиера на книгата „ТЯ, Цветана Манева“ (Книгомания) отново под редакцията на Георги Тошев.

Лео Бианки също акостира в Лозенец, където ще се срещне със своите фенове и ще подписва биографията си „Моят път“ (AMG Publising).

За първи път в Лозенец идва и Веселин Маринов, който освен, че ще говори за биографичната си книга „От любов“ (Сиела) ще зарадва почитателите си с акустични изпълнения на свои хитове.

Нашумялата млада авторка Рене Карабаш, която в момента работи по първия си игрален филм, ще представи на плажа хитовата си поетична книга „Писма на Омар до бъдещата му съпруга“ (Жанет 45).

След миналогодишното си участие, в Лозенец се завръща и Иво Сиромахов с продължението на книгата „У майкини“ (Сиела).

 Актьорът Ненчо Илчев отново ще зарадва малки и големи със своя спектакъл от фокуси и магии на Площада пред Читалището в Царево и ще продължи с представянето на томчето си „Забранената книга за фокуси“ (Книгомания).

„По време на „Арт Поток“ със специално събитие ще почетем и паметта на великата Татяна Лолова, която няколко години беше патрон на фестивала и част от културния живот по Южното Черноморие.

По инициатива на нейното семейство, част от прахта й ще бъде разпръсната в малкия залив в Лозенец, където бе разнесена и прахта на любимият й съруг Славето“, съобщи на пресконференцията тв продуцентът Георги Тошев.

Режисьорът Ники Илиев проправя път на пълнометражните филми по време на „Арт Поток“ 2021 с морска премиера на един от най-успешните БГ филми – „Завръщане“, който скоро ще бъде качен и в платформата на стрийминг гиганта Netflix.

На срещата с медиите Ники сподели, че това лято по Южното Черноморие стартират и снимките на продължението на филма, в който участват цяла плеяда от най-известните български актьори.

Арт директорът на Hacienda Beach Стефан Божков, съобщи, че това лято в Лозенец ще стартира и инициатива да бъдат представяни късометражни филми, като за целта вече е договорено партньорство с международния варненски фестивал „Карантина“.

По време на „Арт Поток“ ще бъде прожектиран и документален филм за легендата на българското модерно изкуство, художника Васил Иванов.

За четвърта поредна година ще се проведе и лятна арт академия за деца под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят на малкия плаж в Лозенец.

В края на академията всички малчугани ще подредят в обща изложба творбите, които са създали на брега на морето.

„Арт Поток“ продължава традицията в програмата му да присъстват различни формати за цялото семейство.

Децата в Лозенец ще бъдат истински щастливи и от предстоящата премиера на книгата „Duende“ на Рени и Сузи, едни от най-следваните български знаменитости в социалната мрежа TikTok.

Красивите и любознателни тиктокърки от няколко години са част от магията на Hacienda и с удоволствие се включват в културните празници през юли.

Една от прекрасните инициативи на Hacienda Beach тази година е идеята да бъдат представени български визуални артисти, които работят с холивудските продукции и създават редица популярни образи за нуждите на световната гейминг индустрия.

Ще бъдат експонирани 12 специални табла с техни творби, които ще могат да бъдат разгледани от гостите на Лозенец. Самите творци също ще присъстват на събитието и ще разкажат за работата си в меката на киното и световния шоубизнес.

Следете и профилите на Hacienda Beach в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/haciendabeach/

Instagram: haciendabeachlozenets











Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...