петък, 15 януари 2021 г.

“Когато знаеш кой си, не те интересува какво другите предполагат за теб!”

 

“Астрологичен пътеводител” е най-новата книга за себепознание

“Астрологичен пътеводител” е най-новата книга за себепознание

“Когато знаеш кой си, не те интересува какво другите предполагат за теб!”

“Астрологичен пътеводител” е най-новата книга за себепознание - Стилиян Иванов
“Астрологичен пътеводител” е най-новата книга за себепознание – Стилиян Иванов

“Астрологичен пътеводител” е най-новата книга за себепознание, която ще ви помогне да потърсите отговори на въпросите: кой съм аз, защо съм тук, как да бъда щастлив, какво е моето богатство, кога ще срещна любовта, къде е моето призвание…

В своята 4-та книга Стилиян Иванов превръща скритото хилядолетно знание на астрологията в достъпен съвременен пътеводител за смисъла на човешкото съществуване.

Така доказва верността на думите, казани от Мевляна още преди 700 години: “Най-великото предизвикателство в живота е да откриеш кой си! Второто велико е да бъдеш щастлив с това, което си намерил!”

Издател на книгата е Център по себепознание “Орфей”. Стилиян Иванов е автор, режисьор и продуцент на 55 документални филма за историята, културата, философията и вярванията на човечеството. Водещ е на семинари по Астрология на себепознанието у нас и зад граница.

Завършва със златен медал Националната природо-математическа гимназия и с отличие Националната академия за театрално и филмово изкуство. Роден е през 1968 г. в гр. Сандански.

“Астрологичен пътеводител” е най-новата книга за себепознание - Стилиян Иванов
“Астрологичен пътеводител” е най-новата книга за себепознание – Стилиян Иванов

ЗА СМИСЪЛА НА АСТРОЛОГИЯТА

Основната цел на истинската, а не на спекулативната астрология, от древността до наши дни е да отговори на вечния въпрос на човека, формулирането на който го е превърнало в осъзнато същество:

ЗАЩО СЪМ НА ТОЗИ СВЯТ?

Масовата подмяна на този въпрос от западните звез- добройци проваля и дискредитира астрологията. Защото астролозите днес все по-рядко дават отговор на въпроса: „Защо съм на този свят?“, замествайки го с: „Как по-добре да живея на този свят?“. Това са две диаметрално противо- положни питания, като приоритетното търсене на отговора на второто отклонява човека от пътя му, поставяй- ки на изпитание Духа и Душата. И тъй като астрологията на Изтока (и по-малко тази на Западния свят) е свързана с

ПРЕРАЖДАНЕТО НА ДУШАТА

чрез многобройни превъплъщения, древните хора са вярвали, че усъвършенствайки се, Душата стига до осъзнаването на смисъла на своето съществуване. Оттук и убеждението им, че астрологията е един от най-значимите Учители на човечеството. Учител по безсмъртие.

Сензационно откритие! Съвсем наскоро в Гьобекли тепе – на границата между Турция и Сирия, немски и турски учени откриха най-древното сложно, организирано от човека средище за почит на боговете и предците. То е на възраст дванайсет хиляди го- дини – много по-старо от цивилизациите на Египет, Шумер и Акад.

До този момент учените смятаха, че човек става цивилизован, защото започва да води уседнал начин на жи- вот, но не за друго, а за да отглежда растителни култури, с които да се изхранва.

Гьобекли тепе дава друга гледна точка – човек спира да бъде събирач и номад и започва да води уседнал начин на живот, което е първата

СТЪПКА КЪМ ЦИВИЛИЗОВАНОСТ,

за да почита невидимия духовен свят на боговете и мъртъвците. Всъщност човек става цивилизован екзистенциално, но и като биологичен вид именно когато осъзнае себе си и отделяйки се от средата, постави въпроса: „Кой съм аз и защо съм дошъл тук?“. Така започват и първите опити на човек да обясни миналото си и да на-дникне в бъдещето.

Местността Гьобекли тепе е изпълнена с поредица ог- ромни ями с кръгово разположени в тях каменни обелиски, тежащи десетки тонове. Те може би са част от система или модел за описание и обяснение на световете –

ВИДИМИ И НЕВИДИМИ.

Още повече че върху каменните блокове са изобразени различни по големина фигури на разнородни животни, подредени в строга последователност. Учените все още търсят обяснение на кръговото разположение на ямите и обелиските и евентуален алгоритъм на животин- ските фигури.

Водеща теория е, че Гьобекли тепе представя първите опити на човека, почитайки миналото, да осигури настоящето и бъдещето си. По всяка вероятност тук са се по тавяли въпросите: „Кой съм аз, защо съм дошъл, какво се очаква от мен?“.

Любопитен факт е, че част от древните общества вярвали, че боговете в Шумер и Акад са създали хората, за да има кой да им слугува. Клинописите свидетелстват как статуите на Създателите са изнасяни от храмовете, а хората им танцували, къпели ги, пеели им, хранили ги…

Но успоредно с това още от стари времена всеки по-осъзнат човек живее с мисълта, че е божие творение с мисия, по-голяма от тази на Божи слуга. Но каква е тази мисия? Главен помощник в търсенето на отговора на този въ рос е астрологията, която според убежденията на древни- те хора е дар от боговете. В трети век пр. Хр. на остров Кос сдобилите се с този дар елини подменят фундаменталния въпрос за човешката мисия, впрягайки астрологията в бремето на всекидневните нужди: слава, пари, любов…

Те също искали да разберат каква е волята на боговете, но не с цел да я изпълнят, а за да се пазарят с тях – какво трябва да свърша, за да ми се размине това, което ми е писано?

И най-вече: как да имам повече пари, любов и слава и да избегна болестите, бедността и самотата?

Тоест, ако в моя хороскоп дадено нещо е по начин, по който на мен не ми харесва, какво трябва да направя, за да го променя? Елините бързо забравили за индивидуалната мисия, която всеки има в поредното си прераждане, и насочили своите усилия към добруването „тук и сега“, без да отчитат пътя на Душата „преди и след“.

Изтокът – родината на астрологията, смята, че всеки един от нас има своя мисия, с която идва на този свят.

И ЧОВЕК Е ИСТИНСКИ ЩАСТЛИВ САМО ТОГАВА, КОГАТО ВЪРВИ В ПЪТЯ СИ!

Вярата, че душата трябва да осъзнае смисъла на своето същест-вуване, учейки урок след урок в поредица от прераждане, е вяра, която всеки човек трябва внимателно да развие в себе си, възползвайки се от опита на предишните поколения и сам изследвайки настоящия момент. Един от помощниците в това начинание безспорно е астрологията.

ТЯ СВЪРЗВА МИНАЛОТО С БЪДЕЩЕТО.

Тя сочи началото и края, следван от ново начало, водещо ни към своя край… Минало и бъдеще. Начало и край.

В книжарниците – от 22 януари! А за най-нетърпеливите: първите 100 човека, които поръчат книгата по тел. 0878368606 ще я получат с автограф от автора!

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...