сряда, 27 януари 2021 г.

Трима млади режисьори ще снимат 5-минутен филм за 5 дни, победителят ще спечели статуетка и 10 000 лв.

 

НАГРАДАТА ЗА КИНО 355 на Фондация „Стоян Камбарев“ предизвиква млади кинотворци за трета поредна година

НАГРАДА ЗА КИНО 355 на Фондация „Стоян Камбарев“ предизвиква млади кинотворци за трета поредна година
НАГРАДА ЗА КИНО 355 на Фондация „Стоян Камбарев“ предизвиква млади кинотворци за трета поредна година

Деси Тенекеджиева връчва наградата на Йордан Михайловски

Деси Тенекеджиева връчва наградата на Йордан Михайловски

Свобода, изолация, здраве, вирус, дистанция, заедност, любов, вяра и какво ли още не – толкова много теми и вдъхновение предлагат последните месеци. А началото на 2021 година е идеалното време за код „Три-Пет-Пет“ и творческа битка.

Фондация „Стоян Камбарев“ за трета поредна година предизвиква младите кинотворци като им предоставя възможността за участие и победа в НАГРАДА ЗА КИНО 355.

От 25 януари до 28 февруари 2021г. младите режисьори може да  кандидатстват при пълна свобода на тематика, стил и жанр. Единственото условие е в заглавието на техния филм да присъства числото „10“, което да се вплете в сюжета. Допускат се само изцяло авторски сценарии.

Финалистите за 2019
Финалистите за 2019

Елитно международно жури от Холивуд, Англия и България ще оценява кандидатурите и ще селектира 3-ма режисьори, всеки от които ще заснеме и предаде 5-минутен игрален филм само за 5 календарни дни.

Финалистите за 2020
Финалистите за 2020

Фондация „Стоян Камбарев“ ще помогне за продуцирането на филмите и ще подкрепи и тримата финалисти (на възраст между 18 и 30 години,) като им осигури 2 снимачни дни на територията на UFO Film and Television Studio, с възможност за ползване на декори, осветление, реквизит и гардероб. Късометражните филми могат да бъдат заснети и на друга, желана от младите кинотворци локация, но със собствена снимачна техника.

Традиционно, крайният избор на победителя ще бъде в ръцете само на публиката, която ще гледа филмите премиерно на живо и ще гласува по време на годишната Церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ – 12-та Награда за Полет в Изкуството и 3-та НАГРАДА ЗА КИНО 355.

Дългоочакваното от всички млади творци в България събитие, ще се проведе в края на април 2021г.

Иван Тонев и финалистите
Иван Тонев и финалистите

Третият носител на НАГРАДА ЗА КИНО 355 (Три-Пет-Пет) ще получи специална бронзова статуетка и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия му филм от Фондация „Стоян Камбарев“ и нейните партньори NOVA Film, UFO Film and Television Studio и ARS Digital Studio.

През 2019-та година, първите финалисти на НАГРАДА ЗА КИНО 355 бяха талантливите кинорежисьори Стефани РайчеваНадя Тодорова и Йордан Михайловски, който грабна статуетката и 10 000 лв. Миналата година 12-членното професионално международно жури селектира младите Евгения Танева, Петер Чивийски и Ваня Бойчева, като победата бе за Ваня.

„Щастлива съм, че този наш оригинален кино конкурс НАГРАДА ЗА КИНО 355 провокира толкова много млади филмейкъри да творят и участват в него. И шестте ни финалиста за двете години показаха висока мотивация, силно желание и страст за кино, като победителите Йордан Михайловски и Ваня Бойчева вече заснеха своите нови филми, благодарение на Фондацията и техните премиери ще бъдат съвсем скоро.

С удоволствие подкрепихме и филмите на още двама от тези даровити млади кинорежисьори, макар че това не бе в регламента на състезанието. Сега с нетърпение очакваме новите идеи, като се надявам те да ни провокират, разсмеят или разплачат.

Най-важното е кинотворците да успеят да разкажат вълнуващо своята история. Всъщност точно това е изкуството – умението да разказваш истории“, сподели актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева, в качеството си на Председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев”, но също ги предизвика да се включат в конкурса НАГРАДА ЗА КИНО 355.

Всичко за наградата и кино състезанието както и условия, може да намерите ТУК – http://kambarev.com/bg/355

Кандидатури за НАГРАДА ЗА КИНО 355 се приемат от 25.01. до 28.02.2021 г. на сайта на Фондацията www.kambarev.com.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...