събота, 30 май 2020 г.

Деси Тенекеджиева постави началото на „Гора на таланта“

Деси Тенекеджиева постави началото на "Гора на таланта"

Деси Тенекеджиева постави началото на „Гора на таланта“
Залесиха Елхите на Таланта в Южния Парк – част от Благотворителната Коледна кампания на Фондация „Стоян Камбарев“
Йосиф Камбарев в Гора на таланта
Йосиф Камбарев в Гора на таланта
София има нова иглолистна Горичка!  35-те прекрасни ЕЛХИ НА ТАЛАНТА бяха залесени в Южния Парк. Те бяха подарени от Фондация „Стоян Камбарев“ , благодарение на нейните Коледни благодетели – частни лица и фирми, чрез дарителска кампания в подкрепа на младите таланти на България.
Э
Деси Тенекеджиева постави началото на „Гора на таланта“
Събитието бе планувано да бъде публично с всички посланици и добродетели, но поради пандемията от коронавирус и затоплянето на времето, нямаше как повече да се чака и Елхите бяха залесени в присъствието на председателя на УС – актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева и Йосиф Камбарев – синът на незабравимия режисьор, патрон на Фондацията.
ЕЛХИ НА ТАЛАНТА се осъществи с изключителното партньорство на Столична Община и на приятелите от PRО PLANTS- лидер в озеленяването и ландшафтния дизайн, които направиха най- сериозното дарение и осигуриха всички живи елхи за каузата.
ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е поредната блестяща идея на Фондация „Стоян Камбарев“, която подпомага осъществяването на конкретни творчески проекти на откритията си, но за първи път включи и социален елемент.

Подкрепени бяха 10 талантливи деца и техните многодетни семейства в нужда.

Тези даровити деца, станаха част от голямото семейство на Фондацията, която ще следи тяхното развитие и ще ги подкрепя и в бъдеще, а като за начало започна с пълното обезпечаване на едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали.  
Деси Тенекеджиева постави началото на "Гора на таланта"
Деси Тенекеджиева постави началото на „Гора на таланта“
Щастливите млади таланти са от цяла България-  малките певици Далия Гюлай, Кристиана  Кирилова и Екатерина Атанасова, гайдарчето Светослав Пейчев, барабаниста Калоян Праматаров, арфиста Калоян Георгиев, изящната балеринка Елиса Дончева, Деси Василева, която танцува народни танци и младия художник Ивайло Пецов. Десетото от подкрепените семейства бе това на актьора Йосиф Шамли, който има три прекрасни дъщери.
На специално събитие, след големия Коледен концерт пред НДК, в който участваха, даровитите деца освен годишните си стипендии, получиха планина от подаръци от всички коледни благодетели, както и много ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др.

Освен за талантливите 10 деца от многодетни  семейства в нужда, Кампанията   финансира и 6 едногодишни стипендии на музикални таланти на Фондация „Стоян Камбарев“, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали.

Атмосферата, която създаваше бляскавата алея с ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА в продължение на близо два месеца,чрез своята приказна коледна украса, беше само част от мисията й. След края на коледно- новогодишните празници дръвчетата бяха подарени на Столична Община и вече са залесени в Южния Парк близо до входа му откъм ул. Козяк в ж.к. Лозенец.

По този начин бе поставено началото на ГОРА НА ТАЛАНТА – продължение и символ на каузата на кампанията.

Идеята е тази Екологична Коледна и социално инициатива на Фондация „Стоян Камбарев“ да стане традиционна и в София, след 10 години да има стотици нови дървета, благодарение на всички коледни добродетели и партньори.  
ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА предизвикаха голям интерес и в други български градове, като се очаква тази година и те да се включат, за да превърнат тази благотворителна Коледна кампания в национална.
Сред Коледните Благодетели на инициативата изпъкват имената на големи и уважавани компании, които от години подкрепят талантите на Фондация „Стоян Камбарев“ като УниКредит Булбанк, Аурубис България, WILKINSON Sword, A1, Технополис и Practiker, MERCI, Proderma, Дарик Радио и NOVA Film.

Деси Тенекеджиева привлече като Посланици на кампанията скъпите й приятели бизнесдамата Нели Беширова и поп звездите Мария Илиева, Миро и Любо Киров, както и очарователните Цвети Николова от Катаржина Естейт и адв. Анна Попова.

Едни от първите закупили своя елха бяха още г-жа Гергана Ташкова, бизнесменът Нешо Миранов и адв. Галина Петрова.
Фондация „Стоян Камбарев“ благодари сърдечно и на новите си партньори Kaufland България, ПОК Съгласие, , Easy Credit, Кари Резидънс, SBTech, Практикер, Перно Рикар България, строително-инвестиционната компания BLD, The Burgiss Group, Methodia Web, Eco Gloube consulting company, магазини за платове Cacadu и ГРЕЙТ БЕЪР Технолоджи-България, както и на екипа по корпоративна и социална отговорност на Актавис.

Домашният празничен уют на всички избрани таланти и семействата им беше осигурен от IKEA. Всеки един от Коледните Благодетели зарадва даровитите деца и многодетните им семейства с невероятни изненади.

В благотворителната коледна акция ЕЛХИ НА ТАЛАНТА с ваучери и продуктови подаръци за децата се включиха още TendenZ, Дилмано Дилберо, Христо Димитров- създателят на фолклорен ансамбъл БЪЛГАРЕ, BeColor, Лактоком, NewEvents Vision и други.

Коледната Кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА ще се завърне и тази година!

Ако искате да се включите и да научите повече, може да го направите на сайта на Фондация „Стоян Камбарев“ www.kambarev.org и да се свържете с Фондацията чрез официалната й фейсбук страница: https://www.facebook.com/foundation.stoyan.kambarev/
или на имейлите
foundationkambarev@gmail.com
stef.skfoundation@gmail.com
ОБРЪЩЕНИЕ НА ЗВЕЗДНИТЕ ПОСЛАНИЦИ:
ВИЖТЕ ВИДЕОТО c Кмета Фандъкова и ЗВЕЗДНИТЕ ПОСЛАНИЦИ:

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...