четвъртък, 13 февруари 2020 г.

Австрийският шеф Готфрид Ганстерер вече майсторѝ специалитетите за Виенския бал


Шунка от провинция Щирия  в менюто гала вечерта



Сърчица от артишок в менюто на Виенския бал
Сърчица от артишок в менюто на Виенския бал

До откриване от на 20-я Виенски бал остават броени часове. Шеф-готвач Готфрид Ганстерер пристигна от австрийската столица и вече разопакова докараните продукти от Виена, за да започне да майсторѝ специалитетите за бала.


Салата с херинга
Салата с херинга

Отначало гостите ще хапнат салата с херинга, за да преминат към предястието с шунка от провинция Щирия, гарнирана със сърчица от артишок.

 Агнешко каре със сос с розмарин
Агнешко каре със сос с розмарин

Основното ястие е агнешко каре със сос с розмарин, рагу от чушки и пюре от сладки картофи.
Десертът е лешников нуга крем с мус от дренки.

лешников нуга крем с мус от дренки
лешников нуга крем с мус от дренки

Към полунощ любителите на виното ще могат да дегустират най-новото от Винарна „Загрей„ и да опитат австрийски сирена, вурстчета виенски гулаш.

Няма коментари:

Двама президенти ще аплодират младите таланти и Мария Илиева на наградите “Стоян Камбарев”

  За 16-та поредна година Деси Тенекеджиева събира елита на България на бляскава церемония за най-престижния приз за млади творци .  По трад...