събота, 14 декември 2019 г.

Коледата е възможна… и с български песни






Коледата е възможна… и с български песни

Коледата е възможна… и с български песни ! Тя пристига както с трепета от очаквания празник, така и с поредната статистика за досадните коледни песни.
През изминалата седмица излезе традиционното проучване на сп. Variety, което отново постави All I want for Christmas в изпълнение на Марая Кери като празничната песен, която най-много хора не могат да понасят.  
Странно е, че обратно изследване няма и любима коледна песен не се определя, но ние можем да посочим  достатъчно стойностни музикални продукти от българската плейлиста,  които до момента сякаш не са омръзнали никому:


Венета Стоилова -  Коледата е възможна... и с български песни
Венета Стоилова – Коледата е възможна… и с български песни

„Мраморната жена“ Венета Стоилова влиза в коледния трак с цели две парчета. Преди години като част от дамската поп формация B Voices Венета изпя „Светло Рождество“ на композитора Валери Костов.





Актуалната снежна песен „Коледно вълшебство“  вече излиза като самостоятелен проект на Венета, като текстът е на самата изпълнителка, а музиката е на композитора Стамен Янев.



Миро също се оказва ветеран в празничните хитове. Изпълнителят има две колаборации на тема „Коледа“.

В единия проект е с Дивна, а заглавието е „Един коледен момент“.

Във втория също влиза в дует с дама – Невена Цонева, за да изпеят „Всичко, което искам“.




И ако изброените песни са създадени преди време и вече са оставили топъл отпечатък в уютните семейни вечери, началото на този декември ни посрещна с неочакван подарък от Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

Тяхната „Лепило за брада“ се появява точно навреме, за да може да си кажем още веднъж: Коледата е възможна… при това с хубава българска музика! Насладете й се!





Още интересни четива на http://magdalenagigova.blogspot.com
Please follow an

Няма коментари:

В списание Galerie Каролин Ру нарежда българския павилион на пето място сред шестте най-забележителни адреса от Биеналето на изкуствата във Венеция, които ценителите не бива да пропускат

  Френски арт критик постави „Съседите“ в Топ 6 на забележителните павилиони от Венецианското биенале В  списание Galerie френският арт крит...