вторник, 13 август 2019 г.

Челопеч вече е новата рок столица на България

Двудневният рок фестивал Wolf Fest – Вълчата пътека надмина очакванията на организаторите


            Двудневният рок фестивал Wolf Fest – Вълчата пътека, който се проведе на 9 и 10 август в Челопеч  пожъна огромен успех. Местността „Вълчата пътека“ и парк „Корминеш“ преливаха от почитатели на тежката музика. Автомобили, бусове и мотори докараха за двата дни около 3000 души на мястото на концертите. Наложи се дори феновете да паркират и по пътя, който води до там.


            Първият ден започна с младата българска банда „Сакар“. След нея излязоха пловдивчаните „Кросфайър“. На сцената се качиха и  „Silked and Stained“ oт Гърция и рокаджийте пред сцената започнаха постепенно да се увеличават, а за излизането на румънските мелодик метъли „Scarlet Aura“ публиката придоби сериозни размери. Привечер излязоха и хедлайнерът на вечерта – „Cradle of Filth“, считани за най-добрата блек метъл банда в света. За съжаление фронтменът Дани Филт не можа да се появи с пълния си блясък, тъй като при пристигането на групата повече от половината им багаж и техника беше загубен, включително и емблематичните контактни лещи, без които не излиза на сцената. Организаторите успяха да спасят концерта, като го заведоха на шопинг разходка из София, където той успя да си намери всичко необходимо. Час и 30 мин. продължи концерта на британските блекметъли, като феновете куфяха и пееха заедно с тях песните им.


            Вторият ден с прогресив метъл подгряха местните „Abstraction“, а южната ни съседка Гърция се представи с хард рок бандата „Wild Souls“ . След тях на сцената излязоха обичаните от българската публика „Конкурент“, които накараха хората да пеят заедно с тях по време на цялото им участие. След шоуто на нашата банда  на сцената се качиха малко познатите у нас немски рокери „Axxis“. Концертът им премина много енергично и бързо успяха да спечелят симпатиите на българските фенове. Певецът им Бернхард Вайс се беше постарал предварително и по много симпатичен начин поздрави всички на български език.


            След това дойде моментът, който всички очакваха: излизането на сцената на датчаните „Pretty Maids“, които бяха големият хедлайнер на фестивала. Група с 38- годишна история, 15 албума и многобройни концерти и турнета на всички континенти. Въпреки, че мащабите на концерта не бяха колкото на големите фестивали в Европа, певецът Рони Аткинс и компания се раздадоха на максимум.  Те изсвириха всички най-известни хитове, а след края на концерта им публиката ги аплодира продължително, за да излязат на бис и концерта продължи още с още хитове на „Pretty Maids“. След като слязоха от сцената  музикантите отделиха внимание на феновете, като подписваха тениски, даваха автографи и се снимаха с тях.


           Всички групи са останаха много доволни от организацията и гостоприемството. Включително тур мениджъра на хедлайнерите е изказал суперлативи и е благодарил за целия фестивал на кмета на Челопеч Алекси Кесяков, на местната форма промоутър и на певеца Димитър Аргиров, който беше в основата на организацията и координираше всичко. 

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...