понеделник, 1 юли 2019 г.

Билката Artemisia Annua спечели Нобелова награда за физиология и медицина за 2015 г. - беше доказано действието й като противопаразитен агент




Сладкият пелин бои канцерогенните клетки
Знаете ли, че билката Сладък пелин – Artemisia Annua печели Нобелова награда за физиология и медицина за 2015 г. , защото беше доказано действието на сладкия пелин като анти-паразитен агент.
Още древните китайци в продължение на 2000 години лекуват треска и малария с билката Сладък пелин – Artemisia Annua.
Освен при малария, билката се оказва изключително ефективна за лечение на бактериални инфекции като дизентерия и туберкулоза, заболявания, причинени от паразити и акари. И още: туморни заболявания, гъбични инфекции, вирусни инфекции и дори обикновена настинка.
Сладкият пелин  помага при разстроен стомах, треска, жълтеница, псориазис, системен лупус еритематозус (SLE) и други автоимунни нарушения. Билката възвръща апетита, възстановява нарушения на кръвоносните съдове, разстройства на жлъчния мехур, облекчава  болките в стомаха, болезнената менструация и ревматизъма.
Днес най-проученото производно на сладкия пелин е Артемизин, който е високо клинично оценен и е единственото антималарийно лекарство, за което никога не е била документирана клиничната резистентност.
Сладкият пелинът се използва за елиминиране на кръгли червеи. Различните видове кръгли червеи са най-честата инфекция с паразити в света, разпространявани директно от човек на човек и причиняват редица заболявания.
Сладкият пелин повишава имунитета, като променя функцията на макрофагите и броят на неутрофилите (тип бели кръвни телца) благодарение на сулфатни полизахариди като ксилоза, глюкоза, арабиноза, галактоза и галактозамин.
Изследванията показват, че билката показва широк спектър на антимикробна активност срещу няколко бактериални щамове, включително ешерихия коли и салмонела.
Билката потиска растежа на много широк спектър от тествани гъбички и демонстрира антиоксидантни свойства по време на тестването.
Сладкият пелин потиска растежа на Candida albicans. Това е най-честият тип инфекция от дрожди, открита в устата, в чревния тракт и влагалището, и може да засегне кожата и другите лигавични мембрани. Candida albicans може да причини всички видове общи, но силно нежелани симптоми на кандидоза.
Наскоро бяха проведени изследвания, публикувани в сп. “Life Science”, които доказват, че артемизининът, производно от билката “Sweet wormwood” или ” Artemisia Annua” -“Сладък пелин”), повлиява на канцерогенните клетки до 98%  за кратко време.
Противораковата активност на артемизинин и неговите производни се дължи на образуване на свободен радикал, което причинява молекулно увреждане и клетъчна смърт на туморните клетки, като не засяга здравите клетки.
Туморните клетки имат стотици пъти повече трансферинови рецептори. Така те усвояват многократно повече желязо, което след това предизвиква образуването на свободни радикали от артемизинин. Това води до молекулярно увреждане и до клетъчна смърт на туморните клетки.
Все повече учени са на мнение, че туморът представлява разплодила се колония микропаразити и може сама достатъчно бързо да изчезне без операция, a чрез обезпаразитяване с билката Сладък пелин ( Artemeisa annua).
Микропаразитите се явяват главна причина за мъжкото и женското безплодие и импотентност (поразяване на пикочополовата система с колонии паразити), помятанията (организмът изхвърля атакуващите плода паразити, а заедно с тях и самия плод), преждевременните раждания, детската смъртност, болестите, физическите и умствени отклонения, алкохолизма, наркоманията и т.н.
Хората, които са се избавили от паразитите, губят влечението си към спиртните напитки, пушенето, кафето, наркотиците: чистият организъм, чистата клетка на човека ги отхвърля.
Лекарите препоръчват да пречистваме организма си със Сладък пелин поне веднъж годишно като билката се приема в продължение на 3 месеца. В резултат на терапията се повишава тонуса и енергията, подобрява се качеството на съня, засилва се имунитета, намалява се склонността към боледуване, нормализира се храносмилането, премахва се умората и лошото настроение.
Противопоказания
• Прилагайте внимателно при пациенти с нарушена имунна функция, тъй като сладкият пелин може да има имуносупресивна активност.
• Билката не се препоръчва на бременни или кърмещи жени поради липса на налични научни доказателства за нейната безопасност за плода.
• Не се препоръчва да се приема едновременно с антибиотици.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...