неделя, 12 май 2019 г.

Балът на жълтата роза с патрон акад. Красимира Колдамова събра 53 хиляди лева за млади таланти в изкуството



На благотворителния търг в полза на хореографското училище в София и на музикалните в Широка лъка и Котел сумите в наддаването за някои колекционерски предмети стигнаха 5000 лева

По традиция Балът на жълтата роза, организиран от Зонта клуб София, събра с благородна цел представители на бизнеса и интелектуалния елит. Тази година каузата бе подпомагане на таланти от Националното училище за танцово изкуство, както и даровити ученици от музикалните училища в Котели  Широка лъка.  Може би тъкмо заради това патрон на бляскавото събитие в хотел Маинела бе примабалерината акад. Красимира Колдамова. Изящната като статуетка дама благодари на Магдалена Ралчева – президент на Зонта клуб София за честта, а Светлана Тилкова-Алена бе щастлива да срещне отново своя педагог от балетното училище, което е напуснала в четвърти клас. Колдамова, чиито прякор е Белият лебед, е сред създателите на балет Арабеск и се е превърнала в легенда с творческото си дълголетие.


В годината, когато международната дамска организация Зонта интернешънъл отбелязва своята 100-годишнина, дамите от клуб София постигнаха своеобразен рекорд. Куверти за бала бяха закупили повече от 200 души, а сумата от 53 хиляди лева, събрана на благотворителния търг и томболата, е почти два пъти по-голяма от миналогодишната.
Орлин Горанов, известен не само с певчески, ами и с артистични дарби, се прояви като отличен водещ на вечерта, а преподавателят в консерваторията Владо Димов се оказа талантлив помощник на Мая Косева в аукциона.
Младата певица Цвети Радойчева пък избра Бала на жълтата роза за светския дебют на новата си песен, посветена на насилието над жени – една от постоянните каузи на Зонта клуб София.

Шестокласничките от хореографското училище умилиха присъстващите с изящния си танц, а „каките и батковците“ от фолклорния отдел разлюляха земята с танци.
Поппевицата Кристина Димитрова, която традиционно подкрепя инициативите на Зонта клуб София, се включи в събитието и соло, и с творческата си половинка Орлин Горанов, което бе знак да започнат танците.
В благотворителния търг яростно наддаваха адвокат Биляна Тончева и Мирела Ненчова от SSG в името на подкрепата на талантливите деца на България. Кметът на София Йорданка Фандъкова бе предоставила авторски нож за разрязване на писма от личната си колекция. Сред предметите за аукциона изпъкваха графика от Евгени Босяцки, пръстен с корали и диаманти и картина от Николай Панайотов.


Няма коментари:

Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан

  Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан Носителката на титлите Мисис България и Мисис ...