Двудневният
пролетен мащабен фестивал в хотел Marinela Sofia посрещна
стотици гости и отчете рекорден брой продажби, спрямо предишните свои издания
На 30.03 (събота)
в 22:30 официално бе обявен финалът на Whisky, Rum & Wine, но много от гостите на фестивала останаха да
разглеждат и дегустират най-отбраните и
луксозни брандове в категориите – уиски, ром, ликьори и вина до полунощ.
Събитието бе
официално открито на 29.03 в зала
„София“ от
организатора на събитието – Петър Керемедчиев, както и от Н. Пр. посланика на
Ирландия в България г-н Майкъл Форбс и Н. Пр. зам.– посланика на САЩ в България
Джъстин Фридман. След приветствията към присъстващите гости, журналисти и
почитатели на най-добрите спритни напитки бе даден стартът на изложбената част
и програмата продължи с въздействащо изпълнение на традиционна шотландска
гайда.
Майсторските
и дегустационните класове, представени от бранд амбасадори, собственици на
марките и експерти, отбелязаха висока посещаемост и след приключване на рамката
от 60 минути лекторите продължаваха да разговарят с участниците и да обсъждат
въпросите им свързани с историята, производството, марките, индустрията и
културата на консумация. Любен
Дилов-Син, както и бизнесменът Христо Сираков, като почитатели на спиртните
напитки от най-висок клас също успяха да разгледат и коментират редки видове от
луксозните брандове.
Официалният
организатор на събитието Петър Керемедчиев сподели, че в това издание е представил над 45
бара с близо 500 редки слекеции на най-отбраните и лускозни брандове в
категориите – уиски, ром, ликьори и вина, но за следващото издание със
сигурност ще помисли за разширяване на проекта, тъй като постигнатите резултати
са дали сигурен знак, че събитието се нуждае от по-голям формат.
Можете
да следите информацията, свързана с Whisky, Rum & Wine на :
Няма коментари:
Публикуване на коментар