вторник, 9 април 2019 г.

Измамата audisin maxi ear sound

Не се лъжете! От телевизиите ни заливат с реклами на слухов асистент audisin maxi ear sound. Не мога да ги виня - платили са им. Хората на възраст, обаче, се подмамват от обещаваните великолепни резултати. А и цената от 79-109 лева е по-поносима от най-евтините слухови апарати в магазина от 406. Обаче! По молба на мой близък да поръчам онлайн устройството-чудо направих бегло проучване. Първо: оригиналният сайт на продукта вече не е активен. Второ: очевидно евтино направени набързо сайтове го рекламират усърдно на преведен чрез google translate български и с взети от мрежата снимки на щастливи уж нашенски пенсионери. Трето: в десния ъгъл на всеки 10 секунди излиза съобщение, че г-жа Христова от Банкя или г-н Мюмюн от Кърджали току-що са си поръчали. Ако човек влезе два пъти в такъв сайт и има зрителна памет се натъква на парадокса, че в 22 часа г-жа Коен от Силистра си е купила апарат, а в 9,10 на другата сутрин същата г-жа пак пазарува, та пушек се вдига. Е, колко дами на име Коен с намален слух може да има в крайдунавския град?! Т.е. роботът им е елементарен и нефелен.

Четвърто: давайки заявка за покупка, моментално се появява същият апарат, но с "по-мощен" процесор на двойна цена и заплашителен надпис, че виждаш това само веднъж и тази златна възможност ей сега ще изчезне. Демек - реагирай без да мислиш. Е, това ме накара тутакси да заподозря елемент на мошеничество. В момента, в който напуснах сайта за продажба със затрогващото име chalgoteka (!), ми позвъни консултант да ме кандърдисва да платя 79-те лева, които бяха незнайно как нараснали до 99. 


Разговорът ме накара да проверя съществува ли д-р Красимир Лилов чрез функцията "търсене по снимка в google". Оказа се, че същата физиономия продава същото устройство на полски, немски и словашки. И тогава попаднах на истински шедьовър на недоносчетата в рекламата - снимка на проф. Румен Каменов, който току-що бил получил номинацията си за Нобелова награда за някакви си капки, които възвръщали слуха. Е, може ли български професор на видима възраст 28 години да е заслужил подобна чест и никой да не знае. На заинтересованите, прилагам двете снимки, автентични колкото банкнота от три лева. И пак призовавам - не се лъжете, хора! По-евтиното задължително излиза скъпо. Или безполезно.

                                           Лъжепрофесор Румен Каменов, номиниран за Нобелова награда
                               Красимир Лалов, който в чужди сайтове е оказва едновременно немски, словашки и лолски доктор

2 коментара:

Анонимен каза...

И без да му правя детайлно проучване ми намириса на измама, но се радвам че попаднах на това писание, за да съм 100% сигурна, иначе навсякъде само хвалебствия по въпроса.

Както се казва в "Отнесени от вихъра" - къде по-лесно е да грабиш от старците и сираците...

Поздрави,

И.Димитрова

БоДе каза...

Тук е мястото на държавата, ако я има.

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...