вторник, 19 март 2019 г.

В София отбелязаха празника НЕВРУЗ с концерт на Истанбулския ансамбъл за флейта


 
Истанбулският ансамбъл за флейта изнесе празничен концерт в зала „България“. Събитието бе проведено с подкрепата на Посолството на Република Турция в България по случай Невруз – Байрам – древният и наситен с богати и интересни народни поверия празник, предвестник на пролетта.
 
В програмата бяха включени произведения от турски автори, народни и автентични песни, адаптирани за флейта. Концерта се зарадва на изключителен интерес от любителите на музикалното изкуство и бе уважен с присъствие от страна на българските институции и дипломатическите представителства.


Посланикът на Република Турция у нас Н. Пр. д-р Хасан Улусой изгледа концерта заедно със своята съпруга. Той изрази радостта си от огромния успех на изявата и подчерта изключителната важност на такъв вид мероприятия, извеждащи на преден план културата и изкуството, тъй като водят до задълбочаване на културната близост и съвместното съществуване на две съседни, съюзнически и приятелски страни.


Няма коментари:

Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет финансираха обзавеждането на новата община в Пустец в албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени

  Фондация Българска Памет с поредно мащабно дарение за Мала Преспа, Албания След молба от страна на кмета на Община Пустец Пали Колевски и ...