неделя, 16 декември 2018 г.

С раждане завършиха снимките на най-новия филм на Стилиян Иванов


С раждането на малката Калина, посред нощ, завършиха снимките на най-новия документален филм на режисьора Стилиян Иванов - “Безсмъртие и Вяра”.
Лентата е продължение на “Дервишите - мистиците на Изтока”, който преди 5 години препълни киносалоните на България и бе представен в десетки държави зад граница. “Безсмъртие и Вяра” доразвива идеята за смисъла на човешкия живот и за скритото знание на Изтока, което хилядолетия наред захранва религиозната философия на Запада.
Снимките на филма започнаха преди две години в Иран, продължиха в Турция, Гърция, Хърватска, Италия, Испания, Германия и Франция.
В него младият дервиш Мохамед Чубдари разкрива част от познанието на персите за смъртта и новото раждане, а астрологията е представена като най-древната наука по себепознание.
Дълго време екипът на филма не можеше да сложи край на снимачния процес, защото липсваше сцена с раждане. Любомира Костова и Петър Иванов дадоха съгласие да бъде заснета появата в нашия свят на дъщеричката им - Калина. Съдействие оказа акуширащият лекар Александър Кобаков, който стоически изпълни техническите и творчески изисквания на кинаджиите.
Меценат на филма е Гергана Ташкова, а тежката логистика по обиколката на част от света бе поверена на “Емералд Травъл”.
Премиерата на творбата ще бъде в края на март 2019 г., съобщиха продуцентите от Додофилм.

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...