понеделник, 17 септември 2018 г.


ЧСУ „Цар Симеон Велики“ откри новата учебна година с „умни стени“ и иновативен за България интериорен дизайн

 






За поредна година на 17 септември в ЧСУ „Цар Симеон Велики“ бяха отбелязани два специални повода – откриването на новата 2018-2019 учебна година и преобразяването на училището, превръщайки го в едно от най-иновативните учебни пространства в Европа. 
Празника започна с тържествено внасяне на знамената под акомпанимента на Представителния духов оркестър на сухопътните войски, начело със ст. л-т Тодор Пенков. Бяха поднесени и венци на паметника на цар Симеон Велики, който през 2017 г. бе открит официално от д-р Милен Врабевски и Председателя на народното събрание Димитър Главчев.
На събитието присъстваха Моника Панайотова – заместник-министър на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 г., Красимир Велчев – народен представител, Мария Иванова – кмет на Иваняне, Пламен Симеонов – заместник-кмет на Район Банкя, Столична община.
Уникалният за България вътрешен дизайн е специално разработен така, че да бъде в синхрон с интерактивната учебна програма на децата и да развива креативното им мислене. Проектът е реализиран по инициатива и с инвестиция на д-р Милен Врабевски, собственик на частното училище.
„Умни“ стени, изобразяващи Слънчевата система, пластовете на планетата Земя, и картата на България са само част от иновативния интериор на ЧСУ „Цар Симеон Велики“. Гигантски инфографики с химичните елементи, най-високите планиски върхове и най-дългите пещери в България и света дават полезна информация на децата, представена по интересен и нестандартен начин.
Директорът на училището г-жа Ваня Къндова заедно с всички учители и ученици поднесоха изненада на присъстващите, като изпяха заедно песента „Де е България“.
Именно баланса между традиция и новаторство, родолюбие и предприемачество е сред ключовите приоритети на училище „Цар Симеон Велики“. В учебното заведение засилено се изучават природни науки и програмиране, като активно се инвестира в икономика на знанието.

Повече снимки от празника и преобразеното училище, можете да видите на Facebook страницата на ЧСУ „Цар Симеон Велики“.

Няма коментари:

Мезотерапията е минимално инвазивна процедура, използвана за лечение на болка в тялото, твърди д-р Борислав Кирчев

Д-р Борислав Кирчев:  Болката е победима с мезотерапия Автор Милена Хлебарова Доктор Борислав Кирчев е потомствен лекар, трето поколение, им...