петък, 6 юли 2018 г.


Сдружение “Храни и напитки България“ ще обединява интересите на хранително – вкусовата промишленост
Сдружението е член на Food Drink Europe - най-голямата европейска организация в хранителната индустрия


 Единадесет от най-големите компании в областта на хранително-вкусовата промишленост в България - Данон Сердика АД, Девин ЕАД, Интерснак България ЕООД, Кока-Кола България ЕООД, Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България АД, Куадрант Бевъриджис АД, Марс Инкорпорейтед България ЕООД, Монделийз България ЕООД, Нестле България АД, Престиж-96 АД, Якобс Дау Егбертс БГ ЕООД, обединиха своите усилия и създадоха браншово сдружение „Храни и напитки България“.

Основната цел на сдружението е в условията на пълна прозрачност да работи за създаването на по-благоприятна среда за развитие на хранителната индустрия в България, като обединява и представлява интересите на български и чуждестранни производители, дистрибутори и вносители на храни и напитки.
Само преди дни сдружението е прието за член на Food Drink Europe, най-голямата организация в Европа в сектора хранителна промишленост. Новината съобщи лично генералният директор на организацията госпожа Мела Фреуен.FoodDrinkEurope представлява интересите на своите членове пред европейските институции по съществени теми като безопасност на храните, здравословно хранене, опазване на околната среда, конкурентност, потребителско доверие. Според г-жа Светла Лесова, председател на управителния съвет на сдружение „Храни и напитки България“, нуждата от подобно сдружение става все по-отчетлива през последните години, когато в дневния ред на обществото сепоставятредица въпроси като правилното хранене, стандартите за качество на хрaните, информираността на потребителите.„Всички ние, като отговорни компании, сме поставили във фокуса на нашето внимание интереса на потребителя. Днес повече от всякога потребителите се интересуват от храната, която консумират и ние вярваме, че е важно за обществото да може да следи  градивен диалог между бизнеса и институциите по всички теми. Експертизата ни би допринесла за намиране на правилните решения, а чрез засилване на саморегулацията в сектора ще докажем, че сме и отговорни““, сподели г-жа Лесова.
            Учредителите на сдружението очакват в най-скоро време към тях да се присъединят и други представители на хранителната промишленост, за да могат обединени да участват в създаването на регулаторната рамка, която пряко засяга тяхното развитие.
„Искаме да приобщим към дейността ни компании от всички сектори на отрасла – млечни, местни, хлебопроизводители, сладкари, производители на безалкохолни напитки. – подчерта Яна Иванова, изпълнителен директор на сдружение „Храни и напитки България“. “Вярваме, че само заедно ще можем да намерим най-верния баланс и най-полезните за обществото и потребителя решения, като обединим опит, усилия и желание да работим за подобряване на икономическата среда и благосъстоянието на България.“

Няма коментари:

Шестима автори в проекта „Колко те харесвам“ в САМСИ

Дългогодишния проект „Автобиография“ на куратора Надежда Джакова продължава с „Колко те харесвам“ “Колко те харесвам” е поетично-ироничен по...