сряда, 20 юни 2018 г.

Бизнесменът Николай Младжов пред Канал 3:Изкуството е бизнес и бизнесът е изкуство



Бизнесменът Николай Младжов, който взе голямата награда на КРИБ лично от премиера Бойко Борисов - в бляскаво интервю пред Ива Кунчева от Канал 3. 

Разговорът се води в шоурума, който е известен като един от най-изисканите в Европа заради ценните произведения на изкуството на Светлин Русев и скулптурите Валентин Старчев и Емил попов. В шоурума са подредени картини от цикъла на Светлин Русев „Моление за чашата“ – платна, изобразяващи Исус и апостолите, символизиращи предаването от учениците на учителя. 

Пред Ива Кунчева Николай Младжов говори за проблемите с липсата на кадри, подготовката на образователните институции и трудовото законодателство. 

Бизнесменът, който е трето поколение колекционер, показва някои от шедьоврите в колекцията си в своята галерия Нирвана, която се утвърди като една от най-добрите галерии в България. 

Представителят  на Хитачи за България с тъга сподели, че Светлин Русев ще липсва много на света на изкуството. „Той беше инициатор на всички големи изложби на Съюза на частните колекционери, той ни убеждаваше да предоставяме нашите творби. С него се консултирахме за винаги спорния въпрос в изкуството кое е красиво и кое не е. За частните колекционери той беше критерият“, каза Николай Младжов. 

Дали изкуството е бизнес и бизнес ли е изкуството? „Според мен към момента са неразделни нещата. Частните колекционери имат изключително положителна роля в съхраняването на изкуството. Ние го съхраняваме опазваме, това е една изключителна роля и това е възможно единствено и само когато има успешен бизнес. Изкуството е бизнес и бизнесът е изкуство, тъй като за да постигнеш тези резултати в бизнеса, ти трябва да сътворяваш изкуство“, категоричен е Николай Младжов.



Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...