петък, 1 юни 2018 г.

Грандиозно откриване на Луда Надпревара,сезон 2018 г.







За трета поредна година двудневно зрелищно шоу откри сезон 2018 година на  Луда надпревара.Въпреки прогнозите за лошо време в столицата, събитието се проведе на Околовръстния път до квартал Симеоново и събра над 3 000 фена на зрелището.Уникални по рода си собственоръчно направени автомобили се бориха да грабнат титлата „Последният оцелял“.
Още от ранни зори в събота преди надпреварата, на терена на събитието започнаха снимките на български  пълнометражен екшън, кaто предстои в следващите 2 години да бъде заснеман.
След 12 часа на обяд зрителите на Луда Надпревара успяха да видят как се заснемат каскади с автомобили за предстоящата продукция.
А за самото шоу, в първия ден стартираха двадесет и пет коли и разделени в два отбора. Майсторско избягване на удари, хитрост, стратегия, всеки един от участниците избираше сам как да запази колата си максимално здрава и да продължи напред.
Сред автогладиаторите беше и Сергей Сергеев – Сиджи, 5-кратен републикански шампион по мотоциклетизъм на писта, а през 1992 - световен шампион в клас Superbike в Световния шампионат по Ендуранс с Ducati.  Припомняме, че след инцидент с мотоциклет през 1995 Сергей Сергеев остава парализиран. Въпреки това обаче Сиджи не се отказва да сбъдва мечтите си и да прави онова, което му харесва, и се впусна в битката за титлата на „Луда надпревара”. С невероятен чар и сексапил отново пилотира и плеймейтката Кети Кор с автомобил Мики Маус, която беше единствена представителка на нежния пол в битката.
Двадесет и четири коли бяха тотализирани през първия ден на събитието, като организаторите предоставиха възможност на пилотите и техните екипи да „възкресят“ автомобилите си в рамките на следващите 18 часа и да участват отново в следващия ден.
След цяла нощ работа, заварки на тръби, смяна на части по автомобилите,  смяна на гуми и джанти, над петнадесет от тях бяха възстановени, а техните пилоти по-нахъсани от всякога се впуснаха в битката през втория ден.
За изненада на всички участници през втория ден, борбата беше в три кръга, като във втория кръг, пилотите трябваше да шофират назад и съответно по този начин да се блъскат с останалите. Повечето коли с цел безопасност нямаха странични огледала  и се наложи пилотите да карат само по усет и с обърната глава назад.
Победителят в надпреварата стана Емил Пеев с една от най – малките коли в събитието. Оказа се, че не е важно с каква кола излизаш на арената, а по какъв начин избягваш удари.  Титлата „Любимец на публиката“ грабна Даниел Гавриов с уникалната си собственоръчка кола, която бе тотално преобразена от стандартния си вид, подсилена с тръби, дозина заварки и дос и победител от първия ден, а „Топ механик“, грабна човекът който съживи над 7 автомобила от предходния ден.
За най-малките зрители организаторите предоставиха възможност да бъдат повозени от пилотите в почивките между кръговете.
Какво ще се случи  през сезон 2018 година, предстои да видим.
Следете сайта на Луда Надпревара и станете част от най-невероятното зрелище което е правено в България.

Няма коментари:

Двама президенти ще аплодират младите таланти на наградите за полет в изкуството “Стоян Камбарев”

  Двама президенти ще аплодират младите таланти на наградите за полет в изкуството “Стоян Камбарев” Деси Тенекеджиева отново събира елита на...