понеделник, 12 март 2018 г.

ВТУ посрещна д-р Милен Врабевски с препълнена зала и огромен интерес от страна на студентите 
 


Пред препълнена зала със студенти на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ д-р Милен Врабевски изнесе интерактивна лекция на тема „МЛАДИТЕ ХОРА В ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ“. Той пристигна по покана надипломатически клуб „Имхотеп“ и сподели със студентите за възможностите, които предоставя България за професионална и личностна реализация, както и неговата лична формула на успеха.

След беседата си д-р Врабевски отвори дискусия, в която студентите имаха пълната свобода да отправят своите питания към него и да получат отговори на всички въпроси, които ги вълнуват. Той разкри какво трябва да бъде мисленето и настройката ни, за да бъдем успешни и защо пътят към успеха минава през любовта към родината и добавянето на стойност в живота на другите. 

„За мен бе чест да се срещна с младежите от Великотърновския университет. Те са изключително будни и амбициозни млади хора. Вярвам, че заедно успяхме да стигнем до същинската истина за това какво е нужно, за да се развиваме, създавайки стойност за обществото, а именно – добри намерения и фокусиране върху полезността. Опитах се чрез реални примери да ги насоча към най-добрите и работещи практики и да предам квитесенцията на дългогодишния си опит на предприемач и председател на Фондация  „Българска памет“. Важно е младите хора да знаят, че имаме нужда от тяхната подкрепа и че именно те са настоящето и бъдещето на България“,  сподели д-р Милен Врабевски след лекцията си. 

При пристигането си почетният гост-лектор бе посрещнат от ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов, както и от ръководството на дипломатически клуб „Имхотем“. Те проведоха съвместна среща, на която обсъдиха възможности за бъдещо сътрудничество. Преди началото на беседата си д-р Врабевски бе тържествено удостоен със званието „Почетен член на дипломатически клуб „Имхотеп“.

Видео от лекцията на д-р Милен Врабевски във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ можете да видите тук.

Фондация „Българска памет“

Фондация „Българска памет“ е учредена през 2007 г. от д-р Милен Врабевски. Тя се занимава с разработването на креативни европейски проекти, както и с инициативи за съхраняване на българското културно наследство, историческа памет и национално самочувствие. Приоритетите на фондацията се реализират в четири основни направления: Утвърждаване на националното чувство у най-младите, чрез инициативи за опазване на културно-историческото наследство; Инициативи за борба с демографската криза в България; Образователни инициативи за интеграция и социализация на българските общности от историческата диаспора; Инициативи за изграждане на икономика на знанието и реализация на младите хора в България. Фондацията подкрепя национално отговорни инициативи в духа на демократичните ценности на Обединена Европа – плурализъм, толерантност, автономност и съгласие.    


Няма коментари:

Белгийският виртуоз Даниел Верстапен ще свири с български звезди

Белгийският виртуоз Даниел Верстапен покани за концерта си Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов Световноизвестният белгийски пианист и ек...