вторник, 20 март 2018 г.


Вижте номинираните за
Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2018
Пет изгряващи звезди от различни арт сфери в борба за престижното отличие
 На 30-ти април, за девета поредна година ще се състои Официалната церемония за връчване на Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев“. Kулминацията на успешната годишна творческа работа наФондацията, носеща името на култовия театрален режисьор, отново ще събере арт елита на България.
Тази година събитието ще гостува на Сити Марк Арт Център- едно отновите и вече наложили се пространства за култура в центъра на столицата.

Уникалността на един от най-чаканите и престижни призове за млади творци у нас се състои в това, че не е строго профилиран в конкретна арт сфера, а обхваща широка селекция от талантливи млади артисти в различни области на изкуството.

Победителят ще получи красивата бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов и парична премия в размер на 3 000 лв. Кой ще спечели голямата награда определя жури, в което влизат членовете на Фондация „Стоян Камбарев”- все водещи имена от културния и обществен живот на България, начело с Председателя на УС Деси Тенекеджиева. Не само победителятобаче има стимул за висок полет в изкуството, a всеки един от номинираните, защото всички те ще получатсериозна подкрепа за осъществяването на конкретни свои проекти, както и много парични и предметни награди. Ето защо истинската мисия на Фондацията започва след края на Церемонията, а именно реализацията на мечтите ипроектите на талантливите млади творци.

Ето и номинираните за Награда за полет в изкуството „Стоян Камбарев” 2018:

КРИСТИЯН МАЛИНОВ фентъзи писател

Номиниран е за впечатляващата си отдаденост по създаването на авторската си фентъзи поредица „Недосегаем“ и трите вече издадени книги от нея, за пробива на американския пазар, за смелостта да адаптира сънищата си и да ги претворява в увлекателни истории и за умението да води разказа интригуващо за възрастта си, показвайки силен усет за събитийна верига, конфликт и изненадващи обрати.

 ВИКТОРИЯ ГЕОРГИЕВА - MOUSE – художник, стрийтарт артист

Номинирана е зaактивната си разностранна дейност в широк спектър на изобразителното и визуалнo изкуствo, за експериментaлния си подход със стилове, техники, материали и повърхности, за яркоразпознаваемия си творчески отпечатък в градската среда и за отдадеността на мисията да предава уменията и любовта си към изкуството на талантливи деца в собствен клас по рисуване.

СВЕТОСЛАВ ТОДОРОВ пианист

Номиниран е за вдъхновяващите си концертни изпълнения, с които прославя България на престижни сцени по света, за целеустремеността в музикалното образование и кариера, за финеса, динамиката и ентусиазма в музицирането, за свободата да излиза отвъдкласическия жанр и да експериментира и за ранния пробив в мечтаните за всеки музикант сцени на „Роял Албърт Хол“ и „Карнеги Хол“.

ПАТРИЦИЯ ПЪНДЕВА – актриса

Номинирана е за обещаващия си дебют на голяма сцена като Боряна в едноименната пиеса на Йордан Йовков, с който прави бърз и ярък пробив в Драматичен театър - Пловдив, за деликатното, но същевременно силно сценично присъствие и за творческияи предприемачески нюх да обедини под един покрив млади творци от различни сфери на изкуството в свое новосъздадено арт пространство.

MIXED MOTION PROJECT
ИЛКО ИЛИЕВ – фрийрънър, каскадьори МАРИН КАФЕДЖИЙСКИ – оператор, фотограф


Летящият тандем е номиниран за магичната комбинация между полет и изкуство,фикция и реалност, рискова игра и кинов авторското им видео 2D RUN, спечелило голяма награда в Ню Йорк, за ефектното преплитане и взаимно допълване на талантите им и за оригиналния замисъл и подход и креативно изпълнение на проектите им.

Церемонията за връчване на Наградата за полет в изкуството
„Стоян Камбарев
се осъществява с официалното партньорство на УниКредит Булбанк и Бон Марин, основната подкрепа наWilkinson иблагодарение на Технополис, България Мол, НДФ 13 века България,Premiere Tours, ресторанти Бодега, винарска изба Етно. Традиционни партньори на Фондацията саБанско Роял Тауърс, Арс Дижитал Студио, Софийски солисти, Активист 38 и Монте Мюзик. Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.

NOVA film e продуцент на събитието.

Ограничено количество билети за церемонията могат да се намерят от 1-ви април на  билетната каса на Сити Марк Арт Център (бившето кино „Левски“).

Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...