петък, 23 февруари 2018 г.

Нови курсове за деца по Ментална аритметика - хит сред родителите


 Всеки знае, че успехът на едно дете в бъдеще зависи от качеството на възпитанието и интелектуалното развитие oт самото начало. С появата на менталната аритметика, задачата да се развие независим, успешен човек с гениални възможности към всички науки и дейности, стана много по-лесна.



Менталната аритметика е програма за развиване на умствени способности и творческия потенциал с помощта на аритметични изчисления с Абакус (китайско сметало). По време на всички етапи на обучението детето използва двете си ръце, за да работи с топчетата на сметалото. Успоредно с това децата се учат да смятат наум, като си представят резултата във въображението си. Така двете полукълба на мозъка работят: лявото, което е отговорно за логиката, и дясното,отговорно за образите.

Обучението по ментална аритметика помага не само за интелектуалното развитие на децата, но и събужда интерес към знанията, мотивация за учене, постоянство в постигането на целите.

В резултат на това детето придобива навика едновременно да смята и да чете стихове. Също така, смятайки наум, детето развива своето внимание, усърдие, фотографската памет, въображение и творчество, увеличава вярата в собствените си сили.
Методът, основан преди 2000 години, сега успешно дава резултати в 56 държави, сред които Япония, Китай, САЩ, Русия, Канада, а вече има и центрове в България – два в София и един във Варна.

В помощ на родителите, съществуват центрове, като SmartyKids например, които провеждат  безплатни уроци, за да се определи готовността на детето да  учи по този метод.

Тази система на обучение е подходяща за всички деца на възраст от 4 до 12 години, като обучението минава изцяло под формата на игра и така детето дори не разбира, че всъщност учи. 
За повече информация, можете да посетите сайта http://smarty-kids.bg/

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...