понеделник, 12 февруари 2018 г.

Единственият бар в България, вписан в Книгата на Гинес, отпразнува своята 
25-годишнина

Създателят на Pench’s Bar By Proshek, Пенчо Пенчев,отпразнува 25 години от откриването на първия си барвъв Варна. Именно там са поставени не един, а цели 4 рекорда, вписани официално в Книгата на Гинес за най-голям брой коктейли, предлагани в менюто, както следва:
-          2002 година - 974 коктейла в менюто
-          2005 година - 1227 коктейла в менюто
-          2010 година - 1244 коктейла в менюто
-          2014 година - 2014 коктейла в менюто

В момента в Pench’s Bar By Proshek, който вече е в София, можете във всеки един момент да си поръчате някой от 2014-те коктейла, като барманът следва да изпълни рецептата за не повече от 3 минути (за да бъдат спазени изискванията на Гинес). Именно в това се увериха гостите на специалното събитие „25 години. 2014 магически коктейла“, което се проведе в атрактивния бар. 



Всеки посетител си изтегли произволно номерче, отговарящо на точно определен коктейл от менюто, а професионалните бармани в заведението изпълниха безупречно всеки един от тях. Самият Пенчо Пенчев пък изненада гостите си с още един талант – музикално изпълнение на саксофон, което допълни елегантната атмосфера на събитието. А един от гостите получи персонален урок от него как се приготвя изключителен коктейл.

В Pench’s Bar By Proshek можете да опитате желирани и опушени коктейли, любимите тики и шест вида отлежали в дъбови бъчви коктейли, както и последните световни тенденции, лично приготвени от топ бармана Васил Колев. Многократният световен шампион доказва способностите си на професионалист на редица Световни първенства за бармани, където печели титлите си – Пекин, Прага, Кейп Таун, Сингапур, Варшава и др.

Отскоро историята на Pench’s Bar се обвързва и с тази на чешките братя Георги и Богдан Прошек, поставили началото на съвременното пивоварство в България, участвали в изграждането на Орлов и Лъвов мост, паметника на Васил Левски, Народното събрание, старата Централна гара, Варненското пристанище, придворната печатница и други. Именно върху терена на легендарната Прошекова фабрика, построена през 1884 г., е изградена модерната сграда, в която се помещава Pench’s Bar By Proshek

Един от наследниците на фамилията, Богдан Прошек, също поздрави гостите и разказа някои интересни факти от историята на семейството. Той сподели, че е изключително горд с паметника на двамата братя, дарение от Сан Стефано Пропърти Дивелопмент АД. Монументът е поставен пред новопостроената сграда Сан Стефано Плаза, а негов автор е проф. Георги Чапкънов.

На тръгване всеки от гостите получи и специален подарък – бутилка Прошекова бира, приготвена по автентичната рецепта на пивоварната.


На събитието присъстваха популярни лица от медиите, бизнеса и арт средите, сред които Георги Милков, Миролюба Бенатова, Магдалена Гигова и др.

Няма коментари:

Двама президенти ще аплодират младите таланти на наградите за полет в изкуството “Стоян Камбарев”

  Двама президенти ще аплодират младите таланти на наградите за полет в изкуството “Стоян Камбарев” Деси Тенекеджиева отново събира елита на...