сряда, 10 януари 2018 г.

Wizz Air с нов маршрут Варна-Виена
Компанията има нова база в австрийската столица

Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа и една от най-бързо развиващите се авиокомпании в Европа, днес обяви нова база в Австрия и нов вълнуващ маршрут от Варна до популярната европейска туристическа дестинация Виена
Предстоящият нискотарифен маршрут на WIZZ ще стартира на28 април с два седмични полета – във вторник и в събота, откривайки чудесна възможност за туристите в България да посетят един от културните центрове на Европа на цени от само 29.99 евро*.

Новата база в Австрия представлява инвестиция на Wizz Air от 331 млн. долара** и ще доведе до създаване на 120 нови работни места в авиокомпанията. Австрия е 44-ата страна в мрежата на Wizz Air, в която авиокомпанията създава база. WIZZ ще открие новата си база на летище Виена през юни, първоначално с един базиран там Airbus A320, а през ноември ще бъдат добавени още два самолета Airbus A321. Този бърз растеж на базата на Wizz Air във Виена е свързан с планове за стартирането на общо 17 нови маршрута на WIZZ от австрийската столица през 2018 г., включително Варна-Виена.

Австрийската столица ще бъде перфектен избор за българските пътешественици, които искат да се насладят на виенските барокови улици и императорски дворци. Художествените и музикални шедьоври на Виена, заедно с арт кафенетата, живописните и колоритни пейзажи, ще предложат редица развлечения на посетителите.

В отговор на потребителското търсене и с цел създаване на по-достъпни възможности за пътуване, Wizz Air непрекъснато диверсифицира мрежата си от България, предлагайки през 2018 г. общо 44 маршрута до 20 държави, достъпни от 3 български летища, които допълнително ще допринесат за увеличаване на туристическия поток към и извън страната и подобряване на бизнес връзките между държавите.

Сорина Рац, мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air, коментира: „Като авиокомпания със собствена база във Варна, Wizz Air непрекъснато търси възможности да разшири мрежата си и да осигури наистина достъпни възможности за пътуване за още повече клиенти, в съчетание с винаги отлични услуги на борда. Заедно с днешната новина за маршрута Варна-Виена, през 2018 г. ние ще стартираме общо 5 нови услуги от България, включително полети до някои от най-популярните европейски градове като Атина, Ница, Малага и Лисабон. Нашият усмихнат екип очаква с нетърпение да посрещне нови и настоящи клиенти на борда на нашите самолети до някои от 9-те дестинации, които предлагаме от Варна, както и до дестинациите ни от София и Бургас!“


За Wizz Air
Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа. Тя обслужва флотилия от 88 самолета Airbus A320 и Airbus A321 и предлага над 550 маршрута от 28 бази, свързващи 145 дестинации в 44 страни. В Wizz Air екип от приблизително 3500 авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 28,2 милиона пътници през 2017 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ и е включена в индексите FTSE 250 и FTSE All-Share. Wizz Air е регистрирана в Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), Оперативен одит за безопасност (IOSA), глобалният еталон за признание за сигурност на въздушния транспорт. Наскоро компанията бе обявена за Европейска авиокомпания на годината от Aviation 100 – престижно годишно издание, което отличава най-впечатляващите компании и практики в областта на авиоиндустрия.

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...