понеделник, 9 октомври 2017 г.

Световни лидери, звезди, музиканти и благодетели ще участват в
Global Citizen Forum

ДОМАКИН Е  Aman Resort оСТРОВ  Свети Стефан, Черна гора,
на 19-ти и 20-ти октромви 2017 г.

Форумът ще обсъди важния въпрос - какво означава да си гражданин на света в ерата на несигурността. А също практически ще подпомогне набирането на средства за възстановяването на Антигуа, Барбуда и Доминика.


Остават по-малко от 10 дни до началото на Четвъртия Global Citizenship Forum, организиран в Черна гора, под патронажа на министър-председателя Душко Маркович.
Главната тема тази година е „Възможностивъв време на несигурност”. Делегати ще бъдат глобални граждани, международни политически лидери, държавни глави, членове на кралски семейства, благодетели, водещи журналисти и световни знаменитости.

Министър председателят на Антигуа и Барбуда Гастон Браун ще разкаже за ужасяващите последствия от урагана Ирма и разрушенията на Барбуда. Към него ще се присъедини актьорът и инвеститорРобърт де Ниро, който помага за популяризиране усилията за набиране на средства за възстановяване на карибския остров. Хосе Мануел Барозо, бивш президент на Европейската комисия, ще обсъди променящия се характер на европейското гражданство. В същото време звезди и музиканти, включително носителите на Grammy Уайклеф Жан, Ив, Акон и Афроджак ще изпълнят свои произведения и ще споделят подробности от благотворителните си инициативи.

Сред лекторите на Форума са също:

Ms. Cherie Blairадвокат и активист
Dr. Nouriel Roubiniпредседател и главен изпълнителен директор на Roubini Macro Associates
Mr. Robin Sharmaавтор и ментор
Ret. Gen. Wesley K. Clark –бивш върховен клавнокомандващ силите на НАТО в Европа
Mr. Hamish Hamilton – британският режисьор на Оскарите и Олимпиадите
Ms. Noella Coursaris Musunka - модел и създател на фондация Malaika
H.E. Sara Al Madaniчлен на Борда на Sharjah Chamber of Commerce
Mr. Oliviero Toscani – световно известен фотограф
Mr.Emile Hokkayem –ст.н.с. по сигурността в Близкия изток, Международен институт за стратегически изследвания



Mr. Wyclef Jean –музикант и филантроп, носител на 3 награди Грами
„Когато планирахме тазгодишната тема, знаехме, че технологиите драстично променят света, в който живеем. Видяхме също ефекта от Brexit и от избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ”,казва Арман Артон, основател на Global Citizen Forum. “Но в последните няколко месецастанахме също свидетели на двата най-големи урагана, които предизвикаха неописуема катастрофа в карибския басейн. В същото време Каталуния е разделена заради политическото отпадане на референдума за независимост. На Форума тази година ние няма просто да отразим настъпилите проблеми и разрушения. Ще обсъдим инициативи и практически стъпки,  ще насърчим и подкрепим лидеритеи техните решения, които са нужни на човечеството за процъфтяване в ерата на несигурността.”

Форумът ще се проведе в уникалния курорт Aman Sveti Stefan, исторически остров от 15-ти век, който днес е превърнат в място за ексклузивен отдих на Адриатическо море. Събитието също ще представи заключенията от The Global Citizen Quest (https://www.armandarton.com/) -едногодишната обиколка, която Арман Артон направи през 2017 г. в търсене отговор на въпроса: “Какво означава да си глобален гражданин?”. „През тази една година аз се срещах с политици, артисти, бизнес лидери и граждани на много държави, за да открия и помогна за формиране бъдещето на гражданството”, споделя Артон.

Светът преживява огромен спектър от рискове и несигурност, ето защо Global Citizen Forum се превръща в платформа за обмен и идентифициране на нови възможности за икономическа миграция и интеграция. Какво готви бъдещето за хората на утрешния свят?
Поискайте покана и се присъединете към дискусията. Вижте възможностите за регистрация на www.globalcitizenforum.org. 

За Global Citizen Forum

GCF (http://www.globalcitizenforum.org/) се стреми да вдъхновява желание за промени, да провокира иновации, да насърчава ангажираността, да дава възможност на бъдещите поколения, като популяризира концепцията за глобалното гражданство. Основан от Арман Артон и регистрирано в Канада като организация с нестопанска цел, Форумът се стреми да насърчи диалога между политиците и заинтересованите страни за справяне с неотложните проблеми в света. Предишни събития с огромен успех и международен отзвук се проведоха в Дубай – 2013 г., (http://www.globalcitizenforum.org/2013/), в
Торонто – 2014 г. (http://www.globalcitizenforum.org/2014/) и
в Монако – 2015 г. (http://www.globalcitizenforum.org/2015-monaco/).

За повече информация, молясвържете се с:
Justin Doherty, Global Citizen Forum, jdoherty@globalcitizenforum.org
Rupert Wright, Global Citizen Forum, rwright@globalcitizenforum.org


Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...