неделя, 24 септември 2017 г.

Водещата на Sofia Fashion Week 2017 грейна в британския Vogue

Дни преди да се изяви в хотел Маринела Мила Христова дефилира за Колчагов-Барба на  London Fashion Week


Мила Христова, която след броени дни ще води Sofia Fashion Week 2017 приключи четвъртото си поредно участие в Лондонската седмица на модата по възможно най-бляскавия начин – нейни снимки се появиха в британския Vogue веднага след ревюто на известния бранд за висша мода Колчагов-Барба. А зелената рокля, с която бе облечена е харесана от Дани Миноуг. 

Това не е първото дефиле на българката за Колчагов-Барба. На миналата Седмицана модата в Лондон тя бе лице на колекцията му „Рома” и всички тоалети бяха ушити по нейните мерки.

Мила е дъщеря на бившия председател на аграрната комисия в парламента Румен Христов. Любопитна подробност от детството й е, че първите си дни прекарва в… куфар. Родителите й по онова време живеят в Студентски град и не успяват да се преборят с върлуващия дефицит на детски стоки.  Явно пътническият аксесоар се оказва добър орисник, защото от 13-годишна Мила е все на път.

За да получи възможно най-доброто образование, г-ца Христова е изпратена да учи в Лансинг колидж, частно училище в Топ 15 на най-добрите в Англия. За сведение – в нейния клас учи синът на Дейвид Гилмор от Пинк флойд.  Фактът, че в училище е изучавала и драма много й помага както в изявите на подиума, така и за филмите, които снима.  Наградите по фотография, които печели пък я карат да се чувства еднакво добре и пред и зад камерата, а  отличният  испански  й отваря почти толкова врати колкото безупречният английски.

Интересното при Мила е, че започва кариерата си на модел чак  след като завършва образованието си. Тя е бакалавър по  медия, пиар и културология от Лондон юнивърсити ъф дъ арт и магистър по стратегически маркетинг от Лондон скул ъф бизнес енд  файнанс. 

Тъкмо поради това, българката е приета за член на Интернешънъл арт клуб Лондон, основан през 1863 година от Чарлз Дикенс. За светила от областта на модата и изкуството, на знаменитости от световния джет сет  е въпрос на чест да бъдат приети там. Годишно се подават стотици молби, но се приемат единици. А Мила е сред  малцината на възраст под 30 години, допуснати в клуба.

Дебютът на младата дама в киното е във френския сериал Section Zero, но по-късно е забелязана от Фешън Тв на Лондонската седмица на модата. До днес тя се е снимала в две ленти, излъчени по модната телевизия – с бельото на Ан Съмърс и с тоалетите на Джуди Ву. 
В момента подготвя проект, който ще бъде представен на Берлинския фешън филмов фестивал.

Мила Христова е дефилирала за Валентино, Версаче, Ермано Шервино, Джъст Кавали, Патрисия Пепе, Дона Карън. Участвала е в рекламни кампании на Лореал и Кока-Кола, но тя особено се гордее с неизменните си покани за Лондон градуейшън уик – където дипломните си работи представят млади дизайнери и атмосферата е необикновено освободена и празнична.

Макар да не обича да споделя нищо за личния си живот, за българката, която в България се представлява от Ивет-фешън,  се знае, че на една от седмиците на модата в Лондон е била на кастинг с най-скъпоплатените британски модели Джордан Дън и Лили Доналдсън.  

За разлика от колежките си, които си умират да ги снимат със знаменитости, Мила е отказала да даде телефона си на Ейдриън Броуди, с когото се запознали в Монако на кръг от Формула-1. В Милано не е задълбочила познанството си с Крис Хемсуърт, красавецът, по когото девойките  масово припадат. Предпочела е да стои встрани от интереса на „спасителя на плажа” Джак Кеси, когото срещнала в София, където той снимал холивудски филм.

На парти на списание „Лов” Христова се запознава с Дейвид Бекъм и е очарована от непринудения начин, по който са си бъбрили.

Но работата на модел не е само блясък и срещи с желани мъже. На Лондонската седмица на модата се наложило да дефилира с рокля с дървени ръкави на Кончита Перес, които изранили ръцете на Мила до кръв.

В Милано на кастинг за бельо на ”Триумф” казват на нашето момиче, че е дебело (!), след което се усещат, че може да ги съди и го канят в централата на марката, където лично шефката за Италия й се извинява.

Мила Христова се отнася с голяма отговорност към новата си роля - на водеща на Sofia fashion week. 
  





Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...