понеделник, 11 септември 2017 г.

Клиника Дерма ЕЛИТ 10 години професионализъм в създаването на красота

Д-р Ана Пейкова – стремеж към усъвършенстване в името на пациента

Доктор Ана Пейкова и клиника Дерма Елит вече 10 години даряват красота, младост и стройна осанка.  Извайването на тяло без целулит, лице без бръчки и фигура без дефекти е съчетание от медицина,  иновативни технологии и усет към естетиката  и дори скулптурата. Как се постига такова похвално творческо дълголетие? С професионализъм и непрекъснато надграждане на знанията и уменията!
Д-р Ана Пейкова  завършва медицина, след което минава през безпогрешната школовка на бърза помощ в Смолян.  Там се научава да диагностицира спешни случаи, да прави брилянтни шевове на прорезни рани, да реагира мълниеносно.  За добиването на специалност Дерматология тя се обучава четири години в Кожна клиника на университетската Александровска болница – най-престижното, но и най-тежко място за специализация.
Ценното е, че там всички асистенти, преподаватели и професори със знанията и примера си спомагат за изграждането на качествени лекари-специалисти.
Прекият преподавател на д-р Пейкова, проф. д-р Николай Цанков много държи да се знаят езици, да се четат чужди източници за най-актуална информация и е бил много строг и прецизен в обучението и подготовката, за което днес д-р Ана Пейкова му е много благодарна.  С написана от нея научна статия, тя получава една от двете стипендии на Американската академия по дерматология.
„Дерматологията е много интересна наука, която отразява цялостното състояние на организма. Ако специалистът е добър диагностик той може да хване някое заболяване в начална фаза, което има кожни проявления. Обривните единици може да са 50 на брой, докато заболяванията са 2500. Човек трябва много добре да комбинира обривните елементи, за да постави точната диагноза. И всичко това съм го научила в Кожната клиника”, гордее се със специалността си д-р Ана Пейкова.
Стремежът към устойчиво развитие, кара собственичката на Дерма ЕЛИТ непрекъснато да се усъвършенства. От първото издание на Световния конгрес по естетична медицина в Монако тя е постоянен участник в престижния форум.  Ходила е на курсове за ботулинов токсин, за химични пилинги, на обучения при корифея на филърите д-р Маурицио де Майо, на семинари в Прага и Пиза.
„Целта на Дерма ЕЛИТ  е подобряване на физическото и психично здраве на хората. И вече 10 години сме в услуга на нашите пациенти. При нас не идват само хора с козметични проблеми, а и такива с кожни болести. Наблягаме на неблагополучията с наднорменото тегло от гледна точка на целулита и мастните натрупвания и подобряване качеството на кожата”, казва д-р Ана Пейкова. – Всички апарати и техники са насочени към подобряване качеството на кожата, извайване на силуета, премахване на дерматологичните дефекти и несъвършенства и заедно с това изглаждане на бръчките. В заключение: предлагаме комплексно подобряване на външния вид и вътрешното самочувствие. Стремежът ни в Дерма  ЕЛИТ е да работим с най-новите, високотехнологични и сертифицирани медицински апарати в областта на естетиката. Например Velashape и Venus legacy имат FDA сертификат от Американската агенция за храни  и лекарства. А като знаем колко прецизни и строги са там, е ясно, че апаратите са напълно безвредни и внимателно тествани”,  горда е лекарката. 
Клиника Дерма ЕЛИТ разполага с най-съвременния възможен лазер за епилация Ice platinum, при който няма проблем да се правят процедури и през лятото. От него в България има само няколко. На „въоръжение” е апаратът Velashape-2,  който е част от ефикасната програма за борба с целулита, която се прави индивидуално за всеки пациент. 
Израелската машина-чудо Venus legacy пък  е първият медицински апарат, използван за естетични цели. Съчетанието от три авангардни технологии намалява обемите на тялото с до 3 см при една процедура, стяга овала на лицето и околоочния контур и заличава целулита. В съчетание с криолиполизата – терапия, която унищожава мазнините чрез замразяване, ефектът е поразителен.
„И най-съвършената и съвременна техника е нищо без индивидуалния подход”, убедена е д-р Ана Пейкова. -  Необходимо е да се съобрази състоянието на кожата и да се направят съответните комбинации, за да е ефикасен резултатът.  Освен това  работим с доказали се във времето качествени продукти. Например, ботулиновият токсин на Allergan, който е изключително пречистен, плод на клинични проучвания със FDA сертификат.  При филърите и мезотерапиите, които прилагаме след специално обучение,  също се използват сертифицирани продукти от марките Allergan, Teosyal, Merk и други”,  добавя дерматоложката.
Тя се гордее с екипа си от обучени и квалифицирани кинезитерапевти и козметици, които й помагат при лечението на акне, терапиите с Guinot  и програмите за извайване на фигурата.
Стремежът към съвършенство при обслужването на пациентите кара д-р Пейкова непрекъснато да инвестира във възможно най-съвременната медицинска апаратура, технологии  и квалификация на персонала.
Дерматоложката е изключително благодарна на всички, които в различни периоди от развитието на Дерма ЕЛИТ през последните 10 години са се докоснали до идеята да се помага на хората и са дали приноса си. „Без тяхното участие и без  доволните пациенти, които се завръщат отново и отново, клиниката нямаше да бъде това, което е.”
Тъй като дерматологията и естетичната медицина  са невъзможни без иновативни апарати и  препарати, последна дума на фармацевтиката, д-р Пейкова благодари на всички фирми представители на техника и качествени продукти за добрата колаборация и помощ при закупуване и техническо обслужване.
Според  собственичката на Дерма ЕЛИТ сегашният й екип, начело с човека-оркестър и управител на клиниката Албена Добрева, е перфектен във всяко отношение – и като професионализъм, и като образованост, и като грижа за пациента. Двигател за всички терапевти е любовта към професията и търсенето на удовлетвореност от постигнатото. Но картината нямаше да е пълна ако не беше подкрепата, която лекарката получава от съпруга си и двамата си сина.
„Следвам два основни принципа:  лекувай с любов и забави хода на времето, каквото е и мотото на клиника Дерма ЕЛИТ”, завършва д-р Ана Пейкова.

             

Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...