понеделник, 18 юни 2018 г.

Д-р Ана Пейкова, клиника Дерма ЕЛИТ

Слънцето не отменя козметичните процедури

Съществуват терапии с разнообразни съставки, които без  страх  се използват през лятото

През лятото е добре да се грижите за предпазване на кожата от слънцето, но и за адекватната й хидратация.  Преди да посегнете към каквато и да е терапия, непременно  се консултирайте с  дерматолог, който да оцени типа кожа, нуждите й и след това да препоръча необходимите процедури.

Добре е да се работи с професионална козметика, защото тя е много добре дозирана, съставките й отговарят наистина на онова, което пише на етикета. В козметичната индустрия непрекъснато се правят тестове, тя се развива и затова е добре да се доверите на продукти, препоръчани от  компетентен специалист.
С козметичните терапии поддържате повърхностния слой на кожата, което  е изключително важно за външния вид. Едно блестящо добре изглеждащо лице с известни несъвършенства изглежда по-добре от  изпъната кожа, без бръчки, но с горен слой,  загрозен от пигментации, комедони, залющвания..

Затова козметичните средства за поддържане на повърхностния слой са толкова важни.
Основните терапии през лятото са процедурите за лифтиране, за хидратация и почистване.  Почистващите манипулации за млада, нормална или суха кожа  е добре да се правят веднъж на няколко месеца, но ако е проблемна или акнична – задължително е всеки месец да се ходи на терапия.

Съществуват различни процедури с разнообразни съставки, които без  страх да се използват през лятото.  Хиалуроновата киселина е една от тях. Вече навлизат нови терапии, които включват комплекси за поддържане имунитета на кожата. Новият регенериращ крем на Guinot е много интересен, защото съдържа имунен комплекс, който предпазва Лангерхансовите клетки. Те са отговорни за повишаване на имунната система на кожата, а тя поддържа младежкия й вид.

Тези нови, авангардни продукти в професионалната козметика е добре да се използват заедно със слънцезащита и  предпазни кремове  за сутрешно приложение.
При кожи с пигментации  и проблеми,  с неравномерен  тен,  дори и през  топлите месеци могат да се правят терапии с лек пилинг,  но е задължително човек да се предпазва от слънцето.

При лифтиращите процедури, по-специално за  Guinot  hydradermie lift  се използва специален апарат, който с подходящи серуми прави електростимулация на мускулите на кожата и по този начин повдига и оформя лицето в областта на очите, на контура и заедно с радиочестотен лифтинг  дава доста добър ефект без да се нарушава целостта на кожата и без риск от появата на пигментации.

Предимството на козметичните терапии е, че могат да се използват целогодишно и при всякакви типове кожа, дори и при хора с тежки заболявания, които искат да поддържат външния си вид, но инвазивните процедури са им противопоказни.
 Съществуват и чисто мануални  терапи, които забавят стареенето.  При тях се прилагат нисък процент киселини и също са подходящи за лятото.

Една от тях е Age summum на Guinot.  Тя е най-съвременна грижа  за лицето с регенериращ ефект. Тя се използва в комбинация с имуностирумиращия крем, който носи същото име.  е Age summum, освен имунния комплекс съдържа и адинозин трифосфат, който подобрява енергията на кожата и притежава съставки, които повишават усвояването на кислорода в клетката.  Той има много фина молекула, която бързо се разрушава от свободните радикали и е добре когато в крема  има комплекс, повишаващ  усвояването на кислорода и неговия метаболизъм. По този начин се съхранява съдържанието му в клетката.  Този крем може да се използва в комбинация с професионалната терапия е Age summum, която се гордее  с клетъчен комплекс  с 56 биологично активни съставки, висока концентрация на витамин С  и хиалуронова киселина. Серумът от същата отново съдържа хиалуронова киселина, а маската - проколаген


 Тоест в една комплексна терапия използвате голяма част от съставките с подмладяващо действие върху кожата.  Разбира се, козметичните процедури  те епритежават толкова продължителен ефект, колкото инвазивните и за това е полезно да се правят при високи нужди на кожата един път седмично,  а когато е млада и хубава  - един път месено, но с кремове за домашна грижа.

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...