петък, 5 май 2017 г.

Владо Пенев стана шеф на журито за “Златната липа”

Петият международен кинофестивал стартира на 3 юни в Стара Загора



Владо Пенев скоро ще раздава автографи в Стара Загора. Топактьорът е шефът на журито на петия фестивал за ново европейско кино “Златната липа”, който започва на 3 юни. Това съобщи художественият директор на елитния форум Магдалена Ралчева. 

Пенев открай време е любимец  на културтрегерите под липите – той е гастролирал в театъра им с “Мъртвешки танц”, чиито първи превод е на Гео Милев, и “Арт”, бил е специален гост на “Липата” в предишни издания. Сега Владо, който се прочу като кинаджия в десетки държави покрай своя инспектор Попов от “Под прикритие”, ще дижира работата на елитни колеги от Европа. 

Няколко интересни фигури от международното седмо изкуство ще оценяват лентите в Стара Загора. Даниел Фицсимонс е съгражданин на Джон Ленън и автор на нашумели продукции, за които има номинации от фестивалите в Бостън и Богота, а колегата му Анатол Витош е от младите надежди на Австрия. 

В журито има и двама красиви актьори - Вако Чачанидзе от Грузия и Анна Носатова, която играе в дузина филми и сериали.



Няма коментари:

Белгийският виртуоз Даниел Верстапен ще свири с български звезди

Белгийският виртуоз Даниел Верстапен покани за концерта си Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов Световноизвестният белгийски пианист и ек...