четвъртък, 23 март 2017 г.

Съпруга на политик успокоява изборните страсти с поезия
Юристката Жана Христова представи две стихосбирки накуп 
"В политиката трябва да има място за култура, защото духовното остава, то е непреходно, и поради тази причина ние от "Реформаторски блок - Глас народен" сме си дали задача средствата, отделяни за култура, да достигнат 1% от БВП, защото наистина тази сфера остана подценена през последните години. За съжаление това важи и за Русе, който иначе е прекрасен град с прекрасни традиции в областта на културата". 
Това заяви водачът на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" за Русе Румен Христов по време на представянето на двете книги на съпругата си Жана - "Криле" и "Океан". 
Той благодари на съпругата си за подкрепата през всичките тези години, когато на преден план е била кариерата на бившия депутат. Двамата са заедно от 30 години, имат и дъщеря, която завърши образованието си в Лондон и гради кариера на модел в странство. 
Жана Христова от своя страна заяви, че политиците са длъжни на хората на изкуството, тъй като са нужни повече усилия, както и законодателни инициативи, за да се развива културата. "Благодарна съм на Румен, защото той въпреки политиката съхрани в себе си едно хубаво чувство към културата и изкуството. Всички в нашето семейство обичаме изкуството във всичките му проявления", коментира с усмивка тя. 
Христова обясни, че е избрала Русе за представяне на книгите си на първо място защото харесва града, и тъй като тук се усеща аристократичния дух от миналото, което го прави много подходящо място за подобни прояви. Тя не скри и своето желание да подкрепи съпруга си, който отново е приел предизвикателството да бъде начело на листата на "Реформаторски блок", сега в коалиция с "Глас народен".

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...