вторник, 1 ноември 2016 г.


Hennessy Very Special – Be Very Special



За да представи в България нова платформа на коняк Hennessy Very Special – Be Very Special, пред аудитория от топ бармани от най-популярните коктейл барове в София и страната, пристига Гийом дьо Гито, Глобален посланик на  марката Hennessy.
Гийом работи за компанията Moët Hennessy (част от групата LVMH, лидер в света на луксозните стоки и собственик на марката Hennessy) от 1990 година, като е започнал своята кариера, като Директор връзки с обществеността за Hennessy. След като преминава през различни позиции в компанията, от началото на 2016година, заема позицията Глобален посланик на Hennessyс основна мисия да вдъхновява професионалисти и консуматори и да ги превръща в почитатели на марката Hennessy.

В бар „Спутник“ Гийом представи на българските бармани и целеви партньори нова платформа за активиране на коняк Hennessy Very Special, която има за цел да популяризира консумацията на висококачествената напитка сред млади, модерни, градски хора, които обичат да посещават най-модните коктейл барове и да опитват нови вкусове и нови миксове.

Посетителите дегустираха специална селекция коняци и се докоснаха до уникалния дух на Hennessy, а домакините от „Спутник“ бяха подготвили два специални коктейла с Hennessy, които всички гости имаха възможност да опитат. Всеки барман получи сертификат за успешно завършен Very Special майсторски клас, а вечерта завърши по много специален начин – с Very Special Party, много специални гости и много специални коктейли.

За Hennessy Very Special
Символът на коняците Hennessy, Hennessy Very Special е пример за изкуството на блендиране заради уникалния си стил. Hennessy Very Special е съвременната форма на трите звезди на Hennessy и е най-популярният коняк в света. С уникална комбинация от топъл и плътен вкус Hennessy Very Special устоява на времето и постоянно изкушава познавачите търсещи много специални моменти.
Ароматътна Hennessy Very Special съчетава наситения и плодов характер с приятни дъбови нотки.Вкусът е огнен и богат и напомня за печени бадеми подкрепени от свежи, ярки нотки на грозде.  Следкато отлежат между 3 и 8 години в дъбови бурета от френски дъб, дестилатите се миксират с голяма грижа и майсторство присъщо за компанията Hennessy.
Насладете се на Hennessy Very Special чист, с лед или миксиран, за да откриете яркия му огнен характер.

HENNESSY – СКЪПОЦЕННАТА АЛХИМИЯ НА КОНЯКА

От 1765 г. с течение на времето Hennessy се свързва с превъзходство и тайнственост. Зад строго охраняваните си врати дегустационната комисия на Hennessy, която няма аналог в света на коняка, създава някои от най-неповторимите и елегантни блендове благодарение на своето безценно наследство - най-големите и разнообразни запаси на гроздови дестилати в света. Тази деликатна алхимия и уникални познания раждат някои от най-необикновените коняци.

Опитът и майсторството, предавани от поколение на поколение 250 години, се основават на три стълба, всеки от които е издигнат до нивото на изкуство - подборът на гроздовите дестилати, тяхното отлежаване и блендирането им.
При подбора на гроздовите дестилати двата решаващи критерия са тяхното качество и произходът им. Но освен избраните тероари, потенциалът на всеки дестилат и неговото висше предназначение определят решението как те да се използват по
най-добрия начин.
Процесът на стареене е вторият стълб. Възрастта не е единственият критерий за съвършенство. Изкуството на отлежаването включва използването на всеки гроздов дестилат в най-подходящия момент от неговото развитие и в неговата най-пълна изразителност.

Блендирането  – последната стъпка, разкрива характера на всеки гроздов дестилат, като го смесва с другите, за да формират идеално хармоничен ансамбъл, който подобрява и надминава характеристиките на съставящите го елементи.

По този начин се използва вълшебна алхимия, умело направлявана чрез смесване на определени спиртове с други според тяхната възраст, природа и сила.  Тези изтънчени и тайнствени комбинации, въплъщение на майсторството на Hennessy, не могат да се получат без участието на дегустационната комисия – екип от експерти без аналог в света на коняка.

Тези професионални дегустатори оценяват всеки дестилат на всяка стъпка от неговото развитие. Разчитайки на безценно наследство – запаси от конячни спиртове, съхранявани в избите на Hennessy от момента на създаването им – комисията разполага с голяма свобода на действие, за да създава необикновени блендове, въплътени в различните коняци на марката.
Именно поради това вече 250 години Hennessy успява да запази и увековечи опита и майсторството си и да създава уникален стил с такава изразителна многоликост.

HENNESSY VERY SPÉCIAL

Еталон в изкуството на блендирането, Hennessy Versy Special е квинтесенция на марката Hennessy. С уникалния си стил Hennessy Very Special е съвременният еквивалент на оригиналния коняк Hennessy Three Star и е най-популярният коняк в света с всепризнато качество. Със съчетанието на топли и плътни аромати и вкусове Hennessy Very Special устоява през вековете и продължава да изкушава истинските познавачи, които искат да се насладят истински на
специалните моменти.
Ароматът на Hennessy Very Special съчетава наситения и плодов характер с приятни дъбови нотки.Вкусът е огнен и богат и напомня за печени бадеми подкрепени от свежи, ярки нотки на грозде. Hennessy Very Special е резултат от внимателен подбор на най-експресивните и отличителни гроздови дестилати от Коняк. След като отлежат между 3 и 8 години в дъбови бурета от френски дъб, дестилатите се миксират с голяма грижа и майсторство присъща за компанията Hennessy.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...