понеделник, 22 декември 2014 г.


Здравен хороскоп за 2015 година
Овен
Овен е много динамичен, подвижен знак, чиято стихия - Огънят, се покровителства от планетата Марс. Затова слабото място на Овните е главата. Това обстоятелство изобщо не влияе върху интелектуалния им потенциал. Просто хората от този знак често удрят главата си или страдат от заболявания, поразяващи тази част от тялото. Т.е. и през 2015 г. трябва да се пазят. Да носят шапки, да слагат специални каски при упражняването на екстремни спортове, а там, където има опасност от правматизъм, дори шлемове. Не е за пренебрегване поддържането на главата топла в студените дни, дори и ако допреди това не сте го вършили. За Овните е важно да подбират внимателно храната си и да не злоупотребяват с алкохолни напитки, защото опасността от отравяне е доста по-голяма през 2015-а за представителите на този знак.
Телец
Покровителка на зодията Телец е планетата Венера, а нейната стихия е Земята, затова най-слабото място в тялото им е шията. Проблемите им са главно с прешлените, свързващи главата с гръбначния стълб. Това води до сраствания, дископатии, радикулити и прочие болезнени притеснения. Необходимо е Телците да обръщат специално внимание на шията не само през 2015 г., като се посъветват с лекар какви профилактични мерки да предприемат. Курс масажи или ортопедична възглавница са добро решение. Хората от този знак ще се наложи да се вгледат и в нервната си система. Конфликтните ситуации в службата или стресът у дома може да им докарат депресия, която да предизвика заболявания на вътрешни органи.
Близнаци
Стихията на Близнаците е Въздух, а планетата покровител - Меркурий. Слабите места в организма им са плешките, раменете, ръцете и пръстите. Задача номер едно през 2015 г. ще бъде да опазят горните си крайници. Да се въздържат да докосват непознати предмети с неизвестно действие, да внимават с електрически уреди и да се пазят от изгаряния. Освен това представителите на този знак често ще страдат от болежки в ставите, ще ги мъчат ревматизъм и артроза Колкото по-рано се консултират с лекар, толкова по-навреме той ще им предпише правилното лечение и необходимата диета.
Рак
Най-уязвимите места в организма на Раците са гръдният кош и подмишниците, а за жените - бюста. Стихията на зодията е Водата, а планетата покровител - Луната. За да са в хармония със себе си, трябва да предугаждат потребностите на своите близки. Профилактичните прегледи, особено за жените, са строго необходими, защото проблемите им ще идват именно от гърдите. За този астрален знак „Моят дом е моята крепост“ не е просто девиз, затова е препоръчително да се хранят през 2015-а предимно с домашно приготвена храна. Прекаляването обаче може да им докара проблеми с наднормено тегло, затова трябва да наблегнат на спорта още в първите дни на годината.
Лъв

Стихията Огън, управлявана от Слънцето, повелява най-чувствителната част на Лъвовете да бъде сърцето и онези части от тялото, които са близо до него като горната част на гърба. Представителите на тази зодия са творчески натури. Ако не на физическо, то на емоционално ниво те са много чувствителни. Особено по „тънката част“. Тъкмо тяхната влюбчивост предполага сърцето им непрекъснато да понася удари. Освен да контролират изблиците на страст, Лъвовете трябва да спазват техниката на безопасност през 2015 г., защото злополуките с хората от този знак ще са по-чести, отколкото с останалите от зодиака.
Дева

Слабите места на Девите са стомахът, жлъчката и далакът. Здравето им зависи пряко от това дали са удовлетворени от работата, която вършат. Ако представителите на знака не се трудят или го правят, но не достатъчно качествено (по тяхното собствено мнение), те започват да боледуват. Девите и към лечението си се отнасят, както към трудовия процес - всичко е по разписание и в срок. Още през първите месеци на 2015 г. тази зодия трябва да провери състоянието на черния си дроб с щателни изследвания, защото са възможни проблеми тъкмо с този орган. Не е лошо да се замислят за някакви очистителни диети и процедури на организма като цяло.
Везни
За хората, родени под знака на Везните, стихията е Въздух, а най-слабото им място е гърбът в областта на кръста. Първо тя страда при травми или физически натоварвания. Известно е, че от този вид болежки страда голяма част от човечеството, но тъкмо Везните са най-уязвими. Затова трябва внимателно да пазят кръста си, когато им се налага да вдигат нещо тежко, или по-скоро да избягват подобни движения. Нервната система на тази зодия от самото начало на 2015-а ще бъде подложена на стрес, а имунитетът - отслабен от настинки и временни неразположения. Затова и с най-незначителното заболяване рискуват да бъдат приковани на болничното легло.
Скорпион
Може би, понеже стихията на Скорпионите е Вода, слабото място на организма им е уриналният тракт. Затова не само през 2015 г., а през целия си живот родените под този знак трябва да му отделят специално внимание. Особено опасни за тях може да бъдат болестите, предавани по полов път. През тази година за Скорпионите те ще протичат особено мъчително с тежки последици. Затова за тях е много важна профилактиката, а кръшкането да става само с предпазни мерки. През 2015-а Скорпионите е наложително да контролират и кръвната си захар, защото може да проявят начални признаци на диабет.
Стрелец
За родените в тази зодия, чиято стихия е Огънят, най-важните части от тялото са тазобедрената става и горните части на краката. През 2015 г. в знака Стрелец влиза планетата Сатурн и това би могло да означава сериозни травми на споменатите крайници. Годината ще е прекалено динамична, изпълнена с бързи промени, интересни събития и внезапни пътувания, затова на Стрелците ще се наложи да спазват стриктен режим, за да поддържат здравето си, и да внимават при придвижването или при упражняването на спорт, за да избегнат нещастни случаи с тазобедрените си стави.
Козирог

За родените под този астрален знак най-важна е костната система на организма. Козирогът и през 2015 г. ще трябва внимателно да се отнася към своите стави, кости, зъби и нокти. Препоръчват му се профилактични прегледи за остеопороза, а съветът на звездите е да избягват екстремни ситуации, да не карат лудешки превозните си средства, да подбират внимателно натоварванията по време на фитнес и да се пазят от счупване. За тях годината ще бъде наистина динамична, активна, но и травмоопасна.
Водолей

За Водолеите поначало глезените са проблемните места в тялото. И това важи не само за родените в този знак, а и за онези, чийто асцендент е от същата зодия. При натоварвания това ще е първата част от организма, която ще поддаде. Препоръката е да не се занимават с екстремни спортове, без да защитят глезените си, още повече че счупването при тях се смята за едно от най-опасните и най-сложните за лечение.

Риби

Стъпалата на Рибите са слабото им място. И те, както и всички знаци, чиято стихия е Водата, са прекалено емоционални. Оттам идват депресиите, нервните сривове, дори истерията. С навлизането на планетата Нептун в знака Риби нервите на всички водни знаци и особено на Рибите ще бъдат опънати. Затова през 2015 г. задачата им е да се стараят да не се пренатоварват емоционално и психически, а при възникване на стресова ситуация да се обърнат към лекаря си за подходящо успокоително средство. Задължително трябва да обръщат внимание и на стъпалата си, които има опасност да отекат от задържане на течности. Да внимават с преяждането, особено със сладкиши.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...