сряда, 22 май 2013 г.


Серийни прелюбодейци в политиката
Магдалена ГИГОВА

Французите с наслада четат най-новата книга за интимните пристрастия на бившия шеф на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан от седмица насам. „DSK. Красавицата и звярът“ от Марсела Якуб е просто още едно напомняне, че любовниците, шофьорите и телохранителите на силните мъже стават изключително приказливи, покажат ли им сериозна пачка. За добри пари те са готови да издадат всичките им съкровени тайни.
Най-голям карък е Доминик Строс-Кан

Само преди две години той бе най-реалният кандидат за президент на Франция, но скандалът с изнасилването на камериерката в нюйоркски хотел зачеркна навеки бляскавата му кариера. В последните месеци той едва успява да отбива многочислените обвинения в сводничество, пласиране на елитни проститутки и сексуални посегателства. Неочаквано нож в гърба му заби и неговата адвокатка в нюйоркския процес Марсела Якуб. Тя написа книга, в която с брутална откровеност разказва за своя роман с господин Строс-Кан. Той опита да спре публикуването на произведението, но съдът намери за недостатъчни аргументите за вмешателство в личния му живот. В резултат томчето счупи всички рекорди по продажби още в първия ден от излизането си.


Поначало французите се отнасят толерантно към любовните истории и е трудно да ги удивиш с креватни пикантерии. Все пак фаворитки и фаворити са споделяли кралските покои още от XV век. Постелята и политиката във Франция са тясно преплетени. При президентите от последните десетилетия - също. Официална любовница на Валери Жискар д`Естен е била актрисата от еротичния филм  "Емануела" Силви Кристел, на Жак Ширак - Клаудия Кардинале. Франсоа Митеран се изхитрил освен публичната си метреса Далида да поддържа и паралелно семейство с извънбрачна дъщеря Мазарин. И разбира се, всеки от държавните глави е имал по някой приближен, постарал се да заработи нещичко от научените тайни. Шофьорът на Митеран Пиер Турле написа „Път наляво“, а този на Ширак - Жан Клод Ламонд, „25 години заедно“. И двамата несвенливо раздиплят любовните похождения на шефовете си: „Първата бе ордьовърът, втората стана главното блюдо, а третата – десертът.“ И франзуците го приеха съвсем хладнокръвно. Защо тогава последните любовни изпълнения на клетия Строс-Кан предизвикват такъв неистов интерес? Още повече че преди няколко години книгата на една от неговите любовници Тристан Банон отшумя невзрачно.

Според френския журналист Тиери Гидон причината за успеха на „DSK. Красавицата и звярът“ се дължи на факта, че Марсела разкрива какъв мижав любовник е Доминик и че изобщо не е този полов атлет, за какъвто се представя пред света. Адвокатката детайлно разяснява колко неумел и несръчен е Строс-Кан в леглото. Тя го нарича „свиня, художник на струящата мерзост, поет на гнусотата и мръсотията. Тръбейки за любов към родината, той всъщност е зает единствено с това да разпръсква слабата си сперма“. Едва ли нещо би могло да прозвучи по-обидно за мъж с репутацията на Казанова и Дон Жуан.
Половин година с Кенеди

Почти по едно и също време с орезиляващата книга за Строс-Кан в САЩ се появи творба с откровени сцени от живота на убития преди половин век президент Джей Еф Кей „Имало едно време една тайна или моята връзка с президента Кенеди“. Неин автор е Мими Елфорд - през 1962 г. стажантка в пресслужбата на Белия дом. Тя криела връзката им почти 50 години и изведнъж решила да я сподели, предизвиквайки гръмовен скандал. Защо? Та нали е известно, че 35-ият президент на САЩ рядко държал закопчан панталона си и разкриването на поредната любовна интрижка едва ли би учудило някого. Работата е там, че през 1962 г. Мими е била на 19 - според американските закони непълнолетна. И въпреки това президентът не само завъртял с нея роман, ами я лишил от девствеността й върху семейната си спалня, докато Джаки отсъствала. Мими се опитвала да се съпротивлява, но това не го спряло. Цяла Америка остана шокирана от признанието й, че Кенеди я заставил да направи фелацио на най-добрия му приятел, докато той гледал отстрани. А после и на брат му Робърт.


Джаки родила мъртво момченце, а Кенеди се утешавал в брачното ложе с Мими. След дръпването на ципа на панталоните си той й четял съболезнователни писма от гражданите на Америка и плачел. Шокиращото е, че за половин година любовни отношения той нито веднъж не целунал Мими Елфорд, а тя нито веднъж не го нарекла другояче освен „господин президент“. Кенеди бил толкова разюздан, че неведнъж й предлагал наркотици, казвайки, че те „не само стимулират работата на сърцето, но и най-главното - повишават сексуалната активност“. С тази история Мими Елфорд потресе Америка. Днес тя е на 70 г., работи като администратор в презвитерианската църква и зад гърба си има два брака и два развода. Очевидно в заника на живота си тя е пожелала да сподели най-ярките му моменти, които са я белязали завинаги.

"Момчетата" на Бил

 

 За хиперсексуалността на Бил Клинтън разказват в книгите си неговите любовници. Предвидливката Моника Люински, запазвайки роклята си с президентската сперма, заработи милиони, давайки разрешение да публикуват нейните дневници, в които детайлно описва срещите си с него.
   Още една книга - „Страсти предателство“ за 12-годишната си връзка с президента, написа Дженифър Флауърс. Тя разказва колко се възбуждал, когато идвала на срещите им чисто гола под коженото палто, как правели любов, мажейки се с мед. Особено неудържим ставал Бил, обхождайки нажеженото й тяло с бучка лед. От Дженифър Америка узна, че Клинтън я е приучил на орален секс, отказвал е да използва презерватив и наричал гърдите на любовницата си „момичетата“, докато тя казвала на президентските гениталии „момчетата“. Бил бе реабилитиран чак когато мъдрата Хилари написа книга колко е тежко да бъдеш жена на президента, как е преживяла скандала с Моника Люински, но в крайна сметка е простила на мъжа си. Накрая Хилари предложи на американското общество да стори същото.
Печатай и бъди проклета!

Една от първите, които разбрали каква златна жила може да бъде по-близкото общуване със силните на деня, е дъщерята на лондонски часовникар Хариет Уилсън (1786-1845). Бивайки любовница на бъдещия крал Джордж Пети, на трима министър-председатели и много важни особи, тя решила да ги шантажира,че ще публикува мемоарите си. В историята е останала крилатата фраза на херцог Уелингтън „Печатай и бъди проклета!“. Мисис Уилсън ги издала, обаче не изкарала големите пари, на които се надявала. Оттеглила се във Франция, където умряла в нищета и забвение.

Нощният параноик Саддам
Преди няколко години бяха публикувани мемоарите на Парисула Лампсос „А, жената на Саддам Хюсеин“. В нея тя разказва за параноята на владетеля на Ирак - нямал доверие на никого и винаги спял с оръжие под възглавницата. Чувствал се в безопасност единствено в пълна тъмнина, но и тогава, правейки любов, не свалял бельото си. При цялата си южняшка страстност Саддам предпочитал мисионерската поза.

Обущарката ходи без обувки

Писателката Бланш Дапулже така и не написала книга за дългогодишната си връзка с австралийския премиер Боб Хоук. Австралийците знаели, че семейният живот на министър-председателя им е катастрофа, но жена му отказва да му даде развод. Затова когато Хоук започнал връзката си с Бланш, сънародниците му искрено се зарадвали.
Още повече че любовниците спазвали приличие. Живеели отделно, но все пак мисис Дапулже изпълнявала ролята на домакиня на официалните и неофициалните приеми, но никога не придружавала държавния глава при международните му визити, а когато ходели на почивка заедно, винаги сама плащала своята част от сметката.

Love с тори

Когато Едуина Кари, министър на здравеопазването в правителството на Джон Мейджър и негова дългогодишна любовница, публикува мемоарите си, неговите приятели казаха: „Никога за никой британски политик не са разказвали толкова унизителни подробности като за Джон.“ Описвайки техните срещи, разговори и целувки, Едуина не е скрила нищичко. При появата на книгата книжарите заявиха, че поръчките са надвишили очакванията.
Обаче финансовият успех не спаси репутацията на авторката, считана по онова време за изгряваща звезда на Консервативната партия - торите. Но Кари не се отчая. Писането й се услади и тя се превърна в известна писателка, пускайки още няколко еротични романа с политически привкус в сюжета.

Няма коментари:

Комисарят на българския павилион Надежда Джакова – сред малкото поканени при Папа Франциск във Венеция

  Комисарят на българския павилион Надежда Джакова – на специална среща с Папа Франциск във Венеция Комисарят на Българския павилион на 60-т...