петък, 29 юни 2007 г.

"Звънчето на джебчийката" - книга каквато не сте чели досега


„Звънчето на джебчийката” – книга каквато не сте чели досега

За първи път:

- Журналистка краде заедно с български джебчийки в Амстердам и Брюксел. Досега никой не е обяснявал как се обучават, по каква схема обират джобове и чанти и каква стратегия имат

- Ходи на работа с нашенски компаньонки в Тоскана, разказва истината за момичетата с редовни работни визи, които танцуват в нощните заведения и че ги държат почти като в казарма .

- Разкрива, че първият човек осъден в Македония за трафик на хора е българка. Тръгва по стъпките й и разплита как залавянето й е започнало с убийството на две от момичетата, които тя е докарала в Тетово.

- Рови из кофите за смет с „пещерните българи” в Рим, битието на нелегалните гастарбайтери в Италия. Наши клошари, които са си направили найлоново гето в централния парк „Зима” в Рим до църквата „Сан Джовани”

- Разяснява схемата за издаване на фалшиви работни визи от френския консул Руди Деманж. След публикациите дипломатът е осъден, а френският посланик Доминик Шасар – уволнен.

За разследванията за българските джебчийки и за продажбата на фалшиви визи Магдалена Гигова е номинирана за наградата „Черноризец Храбър”

- Звучи невероятно? Не! Невероятна е книгата „Звънчето на джебчийката”, в която е събрала преживелиците си с наши сънародници в странство Магдалена Гигова.
Книгата е уникална, защото в нея няма нито една измислена буква. Журналистката от вестник „Нощен Труд” ни потапя в утайката, където друг не се се гмурвал толкова дълбоко. Независимо дали разследва продажбата на български момичета в Македония като добитък или е по следите на френски дипломати, които уреждат с работни визи наши проститутки в Европа, Магдалена Гигова пише сочно, със свежо чувство за хумор. От което очите смъдят.
В „Звънчето на джебчийката” фотосите са автентични - на корицата се вижда, че авторката е успяла да снима как българска крадла бърка в джоба на нищо неподозираща белгийка. Истински са разговорите, съдбите, приключенията...
„Звънчето на джебчийката” е неподправена, завладяваща и неповторима. Защото това, което е правила Магдалена Гигова, не го е вършил никой досега. Издателство „Арос” на Светлана Тилкова-Алена

2 коментара:

Анонимен каза...

Поздравляю вас Старо-Новым годом, желаю вам в новом году успехов и спасибо что вы находите время поддерживать ваш замечательный блог!

Анонимен каза...

Отличная статья, мне нравится, дотойно.

Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет финансираха обзавеждането на новата община в Пустец в албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени

  Фондация Българска Памет с поредно мащабно дарение за Мала Преспа, Албания След молба от страна на кмета на Община Пустец Пали Колевски и ...