вторник, 4 юни 2024 г.

Девет любители на мобилната фотография, между 10 и 17 години, са талантливите победители във фотоконкурса „СнИмай Вдъхновение“.

 Ясни са победителите във фотоконкурса „СнИмай Вдъхновение“, организиран от издателя Радостина Минчева

Ясни са победителите във фотоконкурса „СнИмай Вдъхновение“, организиран от издателя Радостина Минчева
Ясни са победителите във фотоконкурса „СнИмай Вдъхновение“, организиран от издателя Радостина Минчева

 Изданието за месец май 2024 г. е за мобилна фотография и се реализира изцяло като благотворителен проект. Целта на инициативата е да насърчи социалната ангажираност и творческото развитие в децата, показвайки тяхната креативност и умения.

Младите таланти в областта на мобилната фотография са предложени от фондация „Добро за всеки“ и са оценени от творческо жури с членове:  Елизабет Армен, Манита Вартан, художникът, дизайнер и музикант Тодор Атанасов (който е и баща на 4 деца),  Лидия Костова и Марияна Костова от фондация „Добро за всеки“.

Участниците са получили мобилните телефони, с които са заснели отличените фотографии, седмица преди края на конкурса. Не са знаели, с какви телефони ще снимат за финалния кръг и апаратите са били непознати за тях.

 „Изумително и неочаквано за журито беше, че младите любители на мобилната фотография, успяха да се адаптират бързо при обстоятелствата, в които ги поставихме. Участниците в „СнИмай Вдъхновение“ се справиха при трудни условия за кратко време.“ коментира Радостина Минчева, организатор на „СнИмай Вдъхновение“.

Радостина Минчева е медиен издател, продуцент дигитални проекти и собственик на дигитално издателство ВИП МЕДИЯ БЪЛГАРИЯ, с над 20 онлайн медии. Нейната обществена и социална ангажираност включва поредица от активности, насочени към подобряване  благосъстоянието и качеството на живот в обществото, като децата са приоритет в нейната дейност.

С вяра, че добрите дела трябва да бъдат споделяни, Радостина не крие, че основен мотиватор за реализирането на „СнИмай Вдъхновение“ е популярна личност, която държи да остане анонимна. „Мога само да кажа, че мотиваторът да се реализира конкурса е ерудиран и перспективен млад мъж, с престижна професия и огромен потенциал. В София, а и не само, обществената му и социална дейност е добре позната и ценена“- споделя Минчева.

„СнИмай Вдъхновение“ се гордее и с още свои благодетели. Благодарение на високият професионализъм на чаровна дама от Jar Computers са осигурени еднакви мобилни устройства за всички участници, а българските производители ChoChoRap самоинициативно се включват в конкурса с подаръци за участниците.

Снимките на младите фотографи могат да се разгледат на сайта на организаторите vipmedia.bg  в категория Фотоконкурс, а най-добрите снимки ще бъдат включени в специална изложба, която предстои да бъде организирана.

Победителите в „СнИмай Вдъхновение“

Румен Лазаров, 17 г. – „Супер победител“ – за цялостно представяне;

Роналдо Радойнов, 12 г. – победител в категория „Дървесна енергия“;

Рая Радойнова, 10 г.  – победител в категория  „Цветен рай“;

Каролина Фурманиак, 13 г. – победител в категория „Фауна“;

Инди Фурманиак, 15 г. – победител в категория “Спортни емоции“;

Кристиян Иванов, 15 г. – победител в категория „Архитектура“;

Венцислава Радойнова, 11 г. – победител в категория  „Зеленчукова палитра“;

Виктория Ропанска, 14 г. – победител в категория  „Плодови богатства“;

Людмил Михайлов, 17 г. – победител в категория  „Вдъхновение“.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...