сряда, 15 март 2023 г.

ДАРБИ: Бум на интереса към езиковите ваканции след пандемията

 

Бум на интереса към езиковите ваканции след пандемията

Бум на интереса към езиковите ваканции след пандемията! Разбира се, тази тенденция в голяма степен се дължи на COVID-19 пандемията, която освен, че имаше пагубен ефект върху редица бизнеси (особено тези, свързани с пътуване в чужбина), повлия и на потребителските нагласи и предпочитания. Съвсем логично и обяснимо бе притеснението да изпращат децата си в чужбина, което родителите откровено споделяха с нас.

Ние от ДАРБИ с радост отчитаме забележителен ръст в интереса към езиковите ваканции през последните две години. Докато през 2020 и 2021 година да пътуват на езикова ваканция се осмелиха единици, то през 2022 както ние, така и партньорите ни в чужбина, усещахме, че голямото и трайно завръщане на ваканциите е вече факт.

До лято 2023 остават броени месеци, но родителите започнаха планирането му много по-рано. Мнението на всички тях е единодушно – никоя онлайн алтернатива не може да замести това преживяване и да даде на децата им ценния опит, който натрупват по време на една езикова ваканция в чужбина.

Най-ясно доказателство за голямото търсене на езикови ваканции в чужбина е фактът, че голяма част от езиковите центрове вече почти са изчерпали своите свободни места.

Кои са популярните дестинации за езикови ваканции?

Бум на интереса към езиковите ваканции след пандемията
Бум на интереса към езиковите ваканции след пандемията

Разбира се, за изучаване на английски език любима дестинация си остава Великобритания. Brexit не оказва пряко негативно влияние върху този сегмент, тъй като към момента Обединеното кралство не изисква виза за престой под 6 месеца. Средиземноморската дестинация Малта със своите сравнително достъпни цени, също се нарежда сред фаворитите при избора на езикови ваканции с изучаване на английски език.

Учениците, изучаващи френски език редовно се спират на лятна ваканция на Лазурния бряг, а столицата му Ница определено държи приза за най-желан град. Германия и Австрия продължават да бъдат безспорни лидери при избора на ваканция с изучаване на немски език. Швейцария винаги е била дестинация, която освен със зашеметяващите си гледки и природа, дава и уникална възможност както за избор между изучаване на няколко различни езика през лятото (немски, френски и италиански), така и за комбинирането им.

Нова набираща скорост дестинация за този сезон е Испания, като най-предпочитаните локации там са Марбея, Малага, Мадрид, Барселона и Валенсия.

Обикновено, избирайки езикова ваканция, родителите се спират на двуседмичен престой, но все по-често се среща както избор на престой от 1 седмица, така и желание за по-продължителен престой.

Как най-добре да планирате това лято?

Доверете се на експертите на ДАРБИ при избора на езикова ваканция за Вашето дете. Опитните ни консултанти ще ви дадат ценни съвети и ще ви помогнат при избора на програма, съобразвайки всички важни специфики като възраст, ниво на владеене на езика на детето, интереси и нуджи и др. След избора на програма те ще Ви съдействат в целия процес на записването, пътуването и престоя.

Това лято ДАРБИ ви дава възможност да изберете между групова или индивидуална езикова ваканция за Вашето дете. Груповите ваканции са препоръчителни за деца, които пътуват за първи път. Индивидуалните програми се отличават с това, че са много гъвкави като период и могат да бъдат строго персонализирани спрямо ученика и неговите интереси.

С оглед на завишения интерес към програмите това лято и бързото изчерпване на местата в партньорските ни центрове, ние от ДАРБИ съветваме да планирате езиковата ваканция на своето дете възможно най-рано.

На 18 март 2023 г. в Интерпред ще се проведе Изложение за средно образование в чужбина, организирано от ДАРБИ. Събитието е чудесна възможност да се запознаете лично с елитни пансионатни училища и да научите повече за езиковите ваканции в чужбина. В рамките на изложението ще имате възможност да проведете лична среща с консултант за езикови ваканции, по време на която да зададете своите въпроси, да се информирате и да изберете най-подходящата програма.

Регистрирайте се за изложението тук: https://abroad.darbi.eu/events/boarding-schools-fair

Научете повече за езиковите ваканции тук: https://abroad.darbi.eu/languages/study-abroad

Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...