вторник, 4 октомври 2022 г.

Фроде Барт изпраща музикална лекция от Осло

Фроде Барт изпраща музикална лекция от Осло

Фроде Барт изпраща музикална лекция от Осло

Специално за участниците по проект „България-Норвегия пеят“ китаристът споделя опит

Партньорът от Норвегия – Фроде Барт ще има специално включване в уъркшопа на 5.10.2022г. Популярният норвежки китарист ще представи свой музикален урок на тема „импровизация“.

След като беше в България за лятното турне и концерти по проекта „България – Норвегия пеят!“ и впечатли участници, и гости със соловите си изпълнения на китара, сега председателят на Culture break borders, изпраща специално видеопослание за всички деца, които ще поемат по нелекия път на професионален музикант.

Това е нещо извънредно, защото г-н Барт трябваше да води такъв урок на живо в София, но след като се разболя, когато беше в българската столица, сега той реши да зарадва участниците и да сподели 30-минутно видео, с което да представи малка част от музикалния си опит и умения.

Към основните лектори ще се присъедини и Александър Кочков, дългогодишен диригент на хор „Бодра смяна“. Маестрото ще сподели лични впечатление от изминалото лятно турне и концерти по проекта.

Фроде Барт изпраща музикална лекция от Осло
Фроде Барт изпраща музикална лекция от Осло

В уъркшопа участие ще вземе Искра Милкова-Ангелова, сертифициран вокален педагог от Institute for Vocal Advancement (IVA) Californiа. Гласовитата дама е позната на широката аудитория с множеството си певчески изяви, както и като вокален педагог от популярния формат X Factor България.

. Тя ще участва по темата: Влиянието на музикалното образование върху оформяне личността на младите хора. Ще сподели опит за това как е стигнала до иновативна практика за съхраняване на детския и човешки глас, и вече как работи за обучение на нови ментори в тази насока, а също така добри практики от нейни собствени изяви и работа с учениците й.

Презентатор в събитието ще бъде екип на Фондация „Дарби“, които са подготвили специално филмче за представяне на резултати от този мащабен проект.

Събитието ще се проведе на 5.10.2022г. от 11:30 ч. в Национален дворец на децата гр. София. Вход свободен!

Няма коментари:

Бляскавата церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ на 16-ти май по БНТ

  Бляскавата церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ на 16-ти май по БНТ   Двама президенти, министри и холивудски з...