вторник, 11 октомври 2022 г.

Проф. Милена Моллова, последната жива от преките ученици на Димитър Ненов, ще бъде гост н фестивала в Разград

 


Камджалов поддържа жива паметта за композитора Димитър Ненов

Камджалов поддържа жива паметта за композитора Димитър Ненов
Димитър Ненов и Милена Моллова

„След броени дни ще бъдем свидетели на още един феникс в културното пространство – възкресяването на #фестивала „Димитър Ненов“ в Разград, родното място на композитора, пианиста, общественика, педагога, архитекта Димитър Ненов“, пише в профила си във Фейсбук диригентът Йордан Камджалов, чиято фондация поддържа жива паметта за наследството на многостранния талант.

Фестивалът ще се проведе в три последователни дни – от 14 до 16 октомври в залата на Филхармонията и във фоайето на Драматичния театър в Разград

Забележителното е, че в културното събитие ще вземе участие последната жива ученичка на маестрото, пианистката със световна кариера проф. Милена Моллова.

Камджалов поддържа жива паметта за композитора Димитър Ненов
Камджалов поддържа жива паметта за композитора Димитър Ненов

„Това е едно чудо в общия национален и световен контекст. Благодаря на всички, които не се отказаха, и доведоха всичко до тук, дори когато пространството крещи друго“, споделя на страницата си Йордан Камджалов и допълва:“ Свидетели сме на съвременен културен героизъм. Самия Димитър Ненов е еманация на това.  Благодаря на буквално безаналоговия екип на доброволческата ни фондация, както и специално на госпожа Ива Митева и Министерство на Културата“.

Ден след фестивала в родния град на композитора Димитър Ненов, личността му ще бъде представена и в София на 17.10. в рамките на новия просветен концертен цикъл „Интердисциплинарни Творци“ в Националното музикално училище „Любомир Пипков“.

https://www.eventim.bg/bg/bileti/interdisciplinarni-tvorci-sofiya-nmu-lyubomir-pipkov-593746/event.html

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...