събота, 2 юли 2022 г.

Председателят на фенклуба на Манчестър юнайтед у насе ходил 50 пъти на мач на Олд Трафорд

 

Председателят на фенклуба на Манчестър юнайтед у нас осем пъти гощава с българско вино сър Алекс. Благодарствено писмо от Фъргюсън до Емил Йордановс.
Председателят на фенклуба на Манчестър юнайтед у нас осем пъти гощава с българско вино сър Алекс. Благодарствено писмо от Фъргюсън до Емил Йорданов

В Покана за пътуване на 3 юли 2022 по програма Христо Ботев от 17 часа: С Иван Кръстев от „Антология на миражите“ до Краби в Тайланд. в Швейцария отпускат по шест грозда на лоза  или не повече от 450 грама

Иван Кръстев на острова на Джеймс Бонд
Иван Кръстев на острова на Джеймс Бонд

Първият ми събеседник в Покана за пътуване три пъти в живота си е имал нужда да му се оказва медицинска помощ. Винаги с една и съща причина – Манчестер юнайтед.

Благодарствено писмо от сър Алекс Фъргюсън до Емил Йорданов
Благодарствено писмо от сър Алекс Фъргюсън до Емил Йорданов

Емил Йорданов, председател на фен клуба на Червените дяволи у нас припада от вълнение на първото си посещение на стадион Олд Трафорд. За втори път губи свяст, когато Бербатов подписва с любимия му отбор. Тогава работи като диджей по корабите в Норвегия. Така се разкрещява от радост, че се налага да му бият успокоителна инжекция. Продажбата на любимеца му Дейвид Бекъм в Реал Мадрид предизвиква третият му припадък. Ето този отдаден на Манчестер юнайтед човек ще ни разходи из селенията на любимия си отбор чрез разговор по телефона.

Запитах Емил Йорданов наистина ли българският фенклуб е втори по брой членове в Европа и четвърти в света. Уви, заради ковида вече не е така, но и шестото място в света е забележително на фона на следващите ни Испания, Португалия и други.

Фенклубът на Манчестер юнайтед у нас често пътува за Острова
Фенклубът на Манчестер юнайтед у нас често пътува за Острова

 Председателят на фен клуба на Манчестър юнайтед у нас започна да ни разхожда из Театъра на мечтите – стадиона Олд трафорд. Ще надникнем в съблекалните и ще чуем за срещите му с още именити футболисти и треньори от Червените дяволи.

Той е ходил повече от 50 пъти на мач на Манчестър юнайтед и седем пъти е носил българско вино и сувенири при лични срещи със сър Алекс Фъргюсън. Как е реагирал легендарният треньор, когато научил, че председателят на българския фен клуб на отбора е кръстил сина си на него, ще чуете в разговора ни в неделя от 17 часа.

Фенклубът на Манчестер юнайтед у нас често пътува за Острова
Фенклубът на Манчестер юнайтед у нас често пътува за Острова

Емил Йорданов е по-известен като диджей Емо, но изключителна популярност придобива с пристрастеността си към футболния отбор на Манчестър Юнайтед и създаването на фен клуб у нас. Той продължава да води запалянковци на Олд Трафорд или на тренировъчната база в Карингтън, където вече е познато и уважавано лице.

Фенклубът на Манчестер юнайтед у нас често пътува за Острова

„Всеки може да си намери причина да не пътува! А то не е никак трудно, страшно или скъпо! Въпрос на желание и мотивация е – само ти трябва посока!“. Тове е мотото на Иван Кръстев. Финансист по професия, пътешественик по дух, който излива впечатленията си в блога Професия пътешественик.

Той е и един от авторите в книгата Антология на миражите, за която говорим често в Покана за пътуване.  

„Колумб е имал шанса да открие нови земи, а на най-храбрите от нас им е писано не само да ги обиколят, ами и да са предавали репортажи оттам. Приключенията променят съдбите ни. Неслучайно над три дузини от най-пламтящите пера, обходили целия глобус, се съгласиха да опишат най-прочутите забележителности и чудеса на света“ споделя в предговора на „Антология на миражите“ съставителят, редактор и съавтор Милена Димитрова.   

АНТОЛОГИЯ НА МИРАЖИТЕ - 50 чудеса на света и прочути забележителности, описани от български журналисти и пътешественици
АНТОЛОГИЯ НА МИРАЖИТЕ – 50 чудеса на света и прочути забележителности, описани от български журналисти и пътешественици

Днес Иван Кръстев ще ни разкаже за мястото на Андаманско море, за което казват, че ако се проведе конкурс по красота между 76-те провинции на Тайланд, Краби ще завоюва първото място.

Пленителен залез в Краби
Пленителен залез в Краби

Там уважават и пазят природата си. Но това не им пречи да са гостоприемни към кинаджиите от Холивуд. Освен Мъжът със златния пистолет и Плажът, в тропическите гори е сниман “Отмъщението на ситите” – епизод трети от Междузвездни войни и Краби се явява родното място на Чубака.

Мая бей, където е сниман филмът Плажът с Леонардо ди Каприо
Мая бей, където е сниман филмът Плажът с Леонардо ди Каприо

С Иван Кръстев, един от авторите в книгата с пътеписи „Антология на миражите“, се съгласихме, че провинция Краби на брега на Андаманско море далеч не е само екзотични острови. И на сушата има какво да се види. И да се изкачи. Със свирепа мускулна треска като последствие.

Пещерата с хилядите фалоси на Краби
Пещерата с хилядите фалоси на Краби
Остров Пи-Пи
Остров Пи-Пи

Краби е тропическият рай без фотошоп.  И не само. Там  се гордеят и с най-древната цивилизация в тази част на света. Датирането на праисторически каменни оръжия, рисунки и скелети, открити в безбройните пещери, доказва, че тук са живели хора  още отпреди 37 000 години.

Още един страхотен залез на Краби чрез снимките на Иван Кръстев
Още един страхотен залез на Краби чрез снимките на Иван Кръстев

Днес ще ви запозная с различни форми на рентабилния швейцарски чешитлък. Например, как в страната на банките отпускат по шест грозда на лоза  или не повече от 450 грама.  Защо? Чукнете върху линка


Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...