петък, 8 април 2022 г.

Celestyal cruises - круизи по гръцките острови, Източното Средиземноморие и на три континента

 По гръцките острови със  Celestyal cruises - - достъпни и романтични круизи

По гръцките острови със Celestyal cruises – достъпни и романтични круизи

В Покана за пътуване на 10 април 2022 по програма Христо Ботев на БНР от 17 часа: Мария Елена Инфантино пее на партитата след Оскарите. Вкусно пътешествие с капитана на националния отбор на Италия по готварство шеф Лука Малакрида

Точно преди две години певицата и актриса Мария Елено Инфантино първо в Покана за пътуване сподели идеята си да изнесе у нас спектакъл с близкия си приятел Рон Мос, по-известен като Рич Форестър от „Дързост и красота“.

Мария Елена Инфантино с Рон Мос
Мария Елена Инфантино с Рон Мос

В разгара на ковид-заключването мечтата й звучеше почти налудничаво, но тя не само я реализира в античния театър в Пловдив, ами успя да превърне Рон почти в жител на България. Но днес  разговаряме с Мария Елена за богатия й опит на Оскарите. Тя неизменно присъства на партитата около бляскавата холивудска церемония в последните десетина години.

Г-ца Инфантино е родена в семейството на един от най-големите тенори на ХХ век – Луиджи Инфантино и българското сопрано Райна Николова. Баща й е близък приятел с Лоурънс Оливие, а  Мария Калас му е варила супа. Мария Елена твърдо бяга от певческата кариера, но как да скрие мощния си и запомнящ се глас, сякаш създаден за джаз и R&B.

Тя разкрива трепетите в Кодак тиътър, но и нейният живот тече като на кино. Ходила е  на детска градина във Виена, завършила френски лицей в Рим и актьорско майсторство в Лондон. За 50-годишнината на „Бийтълс“ тя пее  в „Роял Албърт хол“.  

На третия месец от преселването си в Лос Анджелис играе три представления на моноспектакъла си за Едит Пиаф в „Мерилин Монро тиътър“ на института „Лий Страсбърг“ и публиката й става на крака. През 2011 година е номинирана за „Грами“ в категория „Международен артист“. И през целия холивудски период не само е една от малкото българки с неизменно присъствие на червения килим, ами се изявява и като актриса.

Режисьор на уестърна „Отхвърлени“ е приятелят й Рон Мос, който след като участва в 6388 епизода на „Дързост и красота“ се е отдал на музиката, винопроизводството в Италия и продуцирането на филми.

Отмина времето когато круизът бе скъпо пътешествие, достъпно само за избрани.  Днес не е необходимо да съсипете семейния бюджет, за да си позволите плаване  по гръцките острови или Източното Средиземноморие.  Кои са предпочитаните места за приключения и какво може да се види разкрива Лесли Пиден, търговски директор на круизната компания Celestyal Cruises.

Лесли Пиден, , търговски директор на круизната компания Celestyal Cruises.
Лесли Пиден, , търговски директор на круизната компания Celestyal Cruises.

Круизът е най-доброто приключение за динамична натура, която иска да посети възможно най-много места като същевременно се наслаждава на максимални удобства. Корабът през нощта плава и всеки ден си на различeн остров, в чиято атмосфера и магия да се потопиш. 

Следва едно вкусно пътешествие из страната, където храненето е превърнато в удоволствие и изкуство едновременно. Гид е шеф Лука Малакрида, капитан на националния отбор на Италия по готварство. Той ни разкрива тайни от средиземноморската кухня чак до тока на Ботуша.  Шеф Лука бе у нас за мастър-класове в готварска академия. 

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...