четвъртък, 6 януари 2022 г.

НДФ „13 века България“ за втори път обяви национален конкурс за млади български творци и учени. Срокът за подаване на документи изтича в средата на месеца

 Таланти в изкуството и науката, не остана време – 14 януари наближава

Таланти в изкуството и науката, не остана време - 14 януари наближава
Таланти в изкуството и науката, не остана време – 14 януари наближава

НДФ „13 века България“ за втори път обяви национален конкурс за подпомагане на професионалното развитие на млади български творци и учени. Победителят в конкурса ще бъде кавалер на Националната награда „13 века България“ за подкрепа на млади таланти в съвременното изкуство и наука, която Фондът учреди през 2019. Тя представлява парична премия в размер на 5 000 лева с идеята да послужат за подпомагане на обучението и образованието.

В срок до 17.00 часа на 14 януари 2022 за наградата могат да кандидатстват български граждани на възраст до 35 години със завършено висше образование в сферата на изкуството и науката и иновативни постижения в съответната област. Задължително условие е кандидатите през 2021 да са приети за следдипломна квалификация в акредитирани висши учебни заведения на територията на Европа, без България.

Конкурсът протича в два кръга. В първия кръг жури, определено от Управителния съвет на НДФ „13 века България“, избира шестима номинирани кандидати, които ще бъдат обявени до 31 януари 2022. В подкрепа на всеки от тях Фондът ще организира дарителска кампания под надслов „ПОДКРЕПИ ТАЛАНТА — ДАРИ“.

Във втория кръг журито излъчва носителя на наградата. Името му ще бъде оповестено между 20 и 30 юни 2022. Наградата ще бъде връчена на тържествена церемония.

За конкурса се кандидатства онлайн на сайта на НДФ „13 века България“:

За контакти и въпроси:

e-mail: nagradatalant@fund13veka.bg

www.fund13veka.bg

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...