четвъртък, 23 декември 2021 г.

Трима творци от два континента работиха цяла година двуезичен календар с кауза


Подарете поезия чрез  двуезичен календар с кауза
Подарете поезия чрез двуезичен календар с кауза

Той се продава за подкрепа на сдружението „Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма“

„Всичко започна в една лятна привечер, когато Аделина Христова, PhD, филолог, преводач и собственик на издателство AzBukiVeri LLC в щата Пенсилвания, прочетe  моята все още неиздадена стихосбирка“, разказва д-р Павлина Михайлова. –   Веднага й хрумна следната идея: заедно с американския поет Майкъл Бурго да преведе цикъла „От сезон на сезон“. А за илюстратор да поканим Калин Николов – художник, изкуствовед, куратор. Четиримата работихме заедно една година, докато в един момент Майкъл си призна: Поезията на Павлина толкова ме вдъхнови, че по нейните  стихотворения съчиних нови 12!“

Така, от преводач и консултант, Майкъл се превърна в съавтор.“ – това допълни Павлина Михайлова – автор на стиховете, журналист, лекар, сценарист, пътешественик, доброволец, автор на книги с пътеписи и есета, магистър по опазване на околната среда.

Този календар е част от развиващ се проект на издателя – всеки читател да потърси вдъхновение  и да изпрати своя интерпретация на стиховете и картините на мейла на издателството azbukiveri@gmail.com, като най-добрите творби ще влезнат в календара за 2023-2024 година.

И тъй като Павлина Михайлова е председател на сдружението „Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма“, беше решено този календар да се подарява на всеки, който направи дарение на сдружението – банкова сметка IBAN BG04PRCB923010515392 01, ПроКредит Банк (България) ЕАД, а за дарения чрез PayPal – има бутон на сайта на сдружението www.covid19plasma.eu.

А за по-бързо можете да поръчате един календар за 20 лв., което включва и доставка до офис на Спиди. На мейла на сдружението covidplasma19@gmail.com напишете телефон, име и адрес на Спиди и колко броя календара желаете.

Вижте как изглежда самият календар

https://youtu.be/BEpGCHmM1_Q

Eто и стихотворението за месец май

Очаквам с нетърпение

крякането мощно

на малкия жабок –

един мъжкар признава

колко му е страшно

нощем без любов

1 коментар:

Unknown каза...

Невероятен е Календарът! Бъдете здрави!

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...