неделя, 19 декември 2021 г.

Хосе Карерас кацна в София (видео)

 Хосе Карерас вече е у нас

Хосе Карерас вече е у нас

Хосе Карерас пристигна в България! В „Хосе Карерас Лайпциг Гала“ маестрото се включи само с видео, но уважи българската публика и дойде лично в София, за да участва в световната премиера на Opera D`amore на 19-и декември в Зала Арена Армеец.

„José Carreras Gala“ се проведе само ден преди пристигането на световноизвестния тенор в България. Зрители и известни личности дариха повече от 3,8 милиона евро по повод 27-о издание на събитието в полза на изследването на левкемия и рак.

Пандемичната обстановка и съветите на личните лекари на домакина, Хосе Карерас успя да участва в събитието си само чрез видео. За първи път от 27 години насам Маестро Карерас не присъства лично на собственото си събитие, но пренебрегна съветите на лекарите си, заради България.

„Всеки път, когато идвам тук се уверявам, че българската публика е много топла, ентусиазирана и се отнася с уважение към изпълнителите. Много съм щастлив и благодарен, че ще мога отново да се изявя пред нея.“, бяха първите думи на Карерас в София, пожелавайки здраве на всички за 2022 г.

Opera D`amore ще събере на една сцена изпълнители от огромна величина. В гала-спектакъла ще се включат още хорът и оркестърът на Софийската опера и балет под диригентската палка на маестро Давид Хименес. Специална роля е поверена на Кенуърд Хил, именит лингвист, който повече от 20 години живее в България. Той ще се превъплъти в ролята на разказвач.

Opera D’Amore е уникален оперен шоу спектакъл на TL Films и Aсара с невиждана досега сценична технология – 3D мапинг, виртуална реалност, съчетана с живото изпълнение на солисти, оркестър, хор и балет, както и магията на ултра модерна звукова и визуална среда.

Новите технологии ще отведат публиката на едно фантастично пътешествие до местата, на които се развива действието на ариите от оперите, които ще оживеят на сцената на Зала Арена Армеец.

На 18-и декември, събота, президентът Румен Радев ще удостои с Почетния знак на държавния глава световноизвестния тенор Хосе Карерас за неговите изключителни постижения при отстояването на културната кауза и духовността, за приноса му към класическото музикално изкуство и популяризирането му на българската сцена.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...